back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στον Λίβανο. Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι άρχισε «περιορισμένες, εντοπισμένες και στοχευμένες επιδρομές εναντίον της Χεζμπολάχ» στη συνοριακή περιοχή του νότιου Λιβάνου.

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τα μεσάνυχτα σε νότια προάστια της Βηρυτού, λίγη ώρα μετά τη διαταγή που απηύθυναν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ στους κατοίκους τομέων των περιοχών αυτών να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους για την ασφάλειά τους.

Η ανησυχία για γενίκευση του πολέμου μεγαλώνει διαρκώς.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως θα στείλει επιπλέον χιλιάδες άνδρες στη Μέση Ανατολή με στόχο τη διασφάλιση της προστασίας στο Ισραήλ.

Μαίνεται για τρίτη ημέρα η πυρκαγιά που ξέσπασε στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, και προκάλεσε τον θάνατο 2 ανθρώπων.

Πολλές και διάσπαρτες οι ενεργές εστίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Οι δυνάμεις της δίνουν μάχη με εστίες δυτικά της πυρκαγιάς στα όρια με την Αχαΐα προς Δερβένι – Ευρωστίνα, χωρίς ωστόσο η πυρκαγιά να έχει περάσει στην Αχαΐα, καθώς και ανατολικά προς Ξανθοχώρι και Λουτρό Κορινθίας.

Νέο μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Σοφιανά προκειμένου να κατευθυνθούν προς Ρέθι.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, που είχε κλείσει από Λυκοποριά μέχρι Δερβένι, λόγω της φωτιάς.

Αυστηροποιούνται οι ποινές για γονείς που αντιμετωπίζουν το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων, εν μέσω των συνεχών περιστατικών βίας.

Θα προβλεφθούν ποινές φυλάκισης από 1 έως 5 έτη, αλλά και χρηματική ποινή που θα ξεκινά από 5.000 ευρώ.

Σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή safe youth, ως πλατφόρμα προστασίας ανηλίκων. Οι νέες παρεμβάσεις τέθηκαν επί τάπητος στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Προκαταρκτική εξέταση από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για αναρτήσεις στο tik tok με απειλητικές αναφορές, μετά το περιστατικό ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα από συνομήλικές της. Το tik tok κατέβασε όλα τα βίντεο που αφορούν το σοκαριστικό συμβάν.

Σήμερα η δίκη των νηπιαγωγών και των γονέων των πεντάχρονων, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την καταγγελία του ανηλίκου για βιασμό, μέσα στο νηπιαγωγείο της Αλεξανδρούπολης, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Ανεβάζουν προεκλογικές στροφές οι διεκδικητές της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, με περιοδείες, ομιλίες και συνεντεύξεις λίγα 24ωρα πριν από τον πρώτο εκλογικό γύρο στις 6 Οκτωβρίου.

Στον Γέρακα θα μιλήσει στις 6 το απόγευμα ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο Αγρίνιο στις 8 το βράδυ ο Χάρης Δούκας. Επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη του Παύλου Γερουλάνου. Το Περιστέρι επισκέπτεται σήμερα ο Μιχάλης Κατρινης.

Ομιλία στη Θεσσαλονίκη της Άννας Διαμαντοπούλου στις 7 το απόγευμα. Την κεντρική της ομιλία στο δημαρχείο Περιστερίου έδωσε χθες η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Μειωμένα αναμένεται να είναι τα τιμολόγια ρεύματος Οκτωβρίου που θα ανακοινωθούν σήμερα. Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι οι τιμές που πληρώνουν τα νοικοκυριά για ρεύμα να κινούνται κάτω από τα 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Με προσωρινό απολογισμό 130 νεκρούς, τουλάχιστον 600 αγνοούμενους και τεράστιες περιοχές κατεστραμμένες στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ ο κυκλώνας Ελίν βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές, με τον Ντόναλντ Τραμπ να καταγγέλλει τη διαχείριση της καταστροφής από την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα