back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Κ. Αρβανίτης: Την ευθύνη για την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ την έχει ο απερχόμενος πρόεδρος

Διαβάστε επίσης

«Την ευθύνη για την κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ την έχει ο απερχόμενος πρόεδρος. Εκείνος ουσιαστικά έθεσε θέμα μομφής στον εαυτό του. Δεν υπήρχε λόγος να πάμε σε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο Ευρωβουλευτής της παράταξης, Κώστας Αρβανίτης.

Σχολιάζοντας περαιτέρω τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να οδηγηθεί ομαλά στην εκλογή προέδρου.

«Υπάρχει πλέον θεσμικό πρόβλημα στη χώρα. Πρέπει να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση. Όταν η Αριστερα θέλει να αλλάξει τον κόσμο και δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους, τότε πρέπει να ορίσουν ξανά τι είναι αριστερά», υπογράμμισε.

Παράλληλα, σχολίασε δηκτικά την επιλογή του Απόστολου Τζιτζικώστα για το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών, εκτιμώντας ότι με τη βοήθεια της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, η κυβέρνηση επιχειρεί να υψώσει ένα τείχος γύρω από το τραγικό δυστύχημα.

«Πολιτικό λάθος η αποχώρηση Τσίπρα»

«Αγωνιώ για την αξιοπρέπεια του πολιτικού χώρου,για το πως τοποθετούντα τα κορυφαία στελέχη και για τις συγκρούσεις σε επίπεδο ηγεσίας. Σε αυτή την κρίση φτάσαμε με εύθυνες που έχουν ονοματεπώνυμο. Θεωρώ επίσης ότι η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν πολιτικό λάθος καθώς οδήγησε σε μια εκλογική καταστροφή, σε αλλαγή συσχετισμών αλλά και εκατοντάδες ανθρώπους στα σπίτια τους, σε πλήρη απογοήτευση».

«Παλεύουμε να μην κλείσει η υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών»

«Αγωνιζόμαστε για να μείνει ανοιχτό το ζήτημα του εγκλήματος των Τεμπών. Υπάρχει τεράστιο πολιτικό και ηθικό θέμα σχετικά με τη σύμβαση 717. Πως είναι δυνατόν  μια χώρα η οποία ελέγχεται γι’ αυτήν, να αναλαμβάνει από την κ. Φον ντερ Λάιεν το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών. Η αντίδρασή μας δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο του  κ. Τζιτζικώστα. Θα  ετίθετο θέμα όποιος και αν ήταν στη θέση του. Δυο κομβικές θέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις έχει η ΝΔ. Υπάρχουν υπουργοί οι οποίοι δεν θα οδηγηθούν ποτέ στο εδώλιο για να δώσουν απαντήσεις».

«Η κυβερνητική πλειοψηφία έβγαλε λάδι τα πολιτικά πρόσωπα»

«Η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας, κ. Λάουρα Κοβέσι, ανέφερε ότι υπάρχει ένα σημείο σύγκρουσης μεταξύ διατάξεων του ελληνικού Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα, δεν συμμορφώνεται με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Αυτό δεν συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα. Υπήρξε μια κυβερνητική πλειοψηφία η οποία έβγαλε λάδι τα πολιτικά πρόσωπα».

«Κάποιοι πατούν το κουμπί του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου»

«Όταν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιτρέπει χτυπήματα με δυτικά όπλα εντός Ρωσίας, σημαίνει ότι κάποιοι πατούν το κουμπί του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου. Από την άλλη, υπάρχει μια επιθετική ενέργεια του Ισραήλ εντός Λιβάνου. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Το Ισραήλ επαναχαράζει τον χάρτη στην ευρύτερη περιοχή.Aυτή τη στιγμή κινδυνεύουν ακόμα και δικά μας ζωτικά ζητήματα».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα