back to top
26.7 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

26.7 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Β. Φεύγας για εκλογικό νόμο: Τίποτα δεν είναι γραμμένο στην πλάκα του Μωυσή ώστε να μην μπορεί να αλλάξει

Διαβάστε επίσης

Για τη μεγάλη γιορτή, με τη μορφή street party που θα γίνει την Παρασκευή 04-10-2024 στη Ρηγίλλης, για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, ετοιμάζονται στη ΝΔ.

«Τα 50 χρόνια της ΝΔ είναι μια μεγάλη γιορτή. Υπάρχουν και συμβολισμοί. Η ΝΔ έχει συνδεθεί με την ελληνική κοινωνία σε όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο. Έχει συνδυάσει την ταυτότητά της με τη αποκατάσταση της Δημοκρατίας», υπογράμμισε στον Αθήνα 9,84 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, ο Βασίλης Φεύγας, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας ΝΔ.

«Πέρα από τα παραπολιτικά… Υπάρχει η πολιτική ουσία των εορτασμών. Είμαστε στη δεύτερη τετραετία ως κυβέρνηση, είναι το σημείο καμπής που υπάρχει η φθορά από τη διακυβέρνηση, αλλά δεν είναι κάτι το οποίο προβληματίζει. Είναι ευκαιρία για μια νέα αρχή, μια αρχή που έχει σηματοδοτήσει και με την ομιλία του ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ», πρόσθεσε.

Μεταρρυθμίσεις
«Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί με ορίζοντα 4ετίας, ότι θα δοθεί έμφαση στο ΕΣΥ, υπάρχει δέσμευση για μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης προωθούμε επενδύσεις και στο τέλος της τετραετίας θα έχουν την ευκαιρία οι πολίτες να μας κρίνουν, να συγκρίνουν και να αποφασίσουν».

Περί αλλαγής του εκλογικού νόμου
«Νομίζω ότι δεν είναι η στιγμή να συζητήσουμε την αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά πάντοτε στη χώρα μας οι εκλογικοί νόμοι είναι μια δυναμική διαδικασία. Είμαι υπέρ της άποψης ότι τίποτα δεν είναι γραμμένο στην πλάκα του Μωυσή ώστε να μην μπορεί να αλλάξει».

Ελληνοτουρκικά
«Δεν έχει τεθεί θέμα εθνικών υποχωρήσεων, έχουμε σθεναρή υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Το 2020 υψώσαμε τα τείχη για να μην περάσουν λαθρομετανάστες στη χώρα μας. Δεν είμαστε πια ξέφραγο αμπέλι. Είναι πάγια θέση για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Άλλο να υπάρχει παράθυρο διαλόγου και δίαυλος επικοινωνίας για να μην οδηγούμαστε σε όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων κι άλλο το να μιλάμε για υποχωρήσεις, δεν υπάρχει καμία υποχώρηση στα εθνικά μας θέματα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα