back to top
27.4 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

27.4 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Χατζηδάκης: Σοβαρό και μετρημένο το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα

Διαβάστε επίσης

Για ένα πρόγραμμα «σοβαρό και μετρημένο, έκανε λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης, ενημερώνοντας τη Βουλή για το νέο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

«Νομίζω θα ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων και είναι κάτι που δεν θα το επιτρέψουμε στον εαυτό μας, ούτε να λερώσουμε το όνομά μας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για να κάνουμε πρόσκαιρες και λαϊκίστικές πολιτικές το κόστος των οποίων θα πληρώσουν στο τέλος οι Έλληνες πολίτες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε ότι η χώρα δεν μπορεί να μπει σε μια αστόχαστη πολιτική που θα την επέστρεφε σε διαδικασία υπερβολικου ελλείμματος και πως κατι τέτοιο θα έστελνε λαθος μήνυμα στις αγορες.

«Το 2028 η Ελλάδα δεν θα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο χρέος στην ΕΕ», διεμήνυσε εν συνεχεία και ανέφερε πως θέλει τα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας να κρατήσουν για το πρόγραμμα, πως «ο λόγος του Δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ θα μειωθεί σημαντικά, από 207% το 20-21 σε 133,4% το 2028, πως θα έχουμε σημαντική συγκράτηση του ελλείματος πολύ κάτω από το όριο στέλνοντας ένα μήνυμα σοβαρής δημοσιονομικής διαχείρισης και θα πετύχουμε τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα».

Παράλληλα, τόνισε πως θα υπάρχει διαρκής αύξηση του ΑΕΠ, σημειώνοντας πως ήδη είμαστε 2οι στο β’ τρίμηνο σε ρυθμούς ανάπτυξης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να συγκλίνουμε με την Ευρώπη μετά τη μαχαιριά της κρίσης», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως «για αυτό επενδύουμε σε φιλοεπενδυτικές πολιτικές που υποστηρίζουν την ανάπτυξη και δημιουργούν νέες και καλύτερες δουλειές».

«Οι πολίτες επέλεξαν τη ΝΔ για το πρόγραμμά της και είναι προσηλωμένη σε αυτό. Θαύματα δεν υποσχόμαστε, είναι μετρημένα αυτά που λέμε. Μάγοι δεν είμαστε, αλλά είμαστε σοβαροί, υπεύθυνοι, αποτελεσματικοί, και κάνουμε αυτά που υποσχεθήκαμε. Και θα τα κάνουμε», διεμήνυσε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα