back to top
25.2 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Λίβανος: Πάνω από 200 Κινέζοι πολίτες έχουν απομακρυνθεί από τη χώρα

Διαβάστε επίσης

Πάνω από 200 Κινέζοι υπήκοοι έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από τον Λίβανο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

«Οι άνθρωποι αυτοί, που απομακρύνθηκαν σε δύο ομάδες, περιλαμβάνουν τρεις κατοίκους Χονγκ Κονγκ και έναν συμπατριώτη από την Ταϊβάν», ανέφερε το υπουργείο απαντώντας σε ερώτηση του Reuters για το θέμα.

«Η κινεζική πρεσβεία στον Λίβανο» συνεχίζει να λειτουργεί και «βοηθά τους Κινέζους πολίτες που παραμένουν εκεί να λάβουν μέτρα ασφαλείας», πρόσθεσε.

Η κίνηση έρχεται μετά την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή ύστερα από την ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ την Τρίτη και την επιδρομή του Ισραήλ στον Λίβανο.

Την Τετάρτη, το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μετέδωσε ότι πάνω από 200 Κινέζοι υπήκοοι έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από τον Λίβανο από την κυβέρνηση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι τρεις Ταϊβανέζοι στον Λίβανο αναμένεται να επιστρέψουν στη νήσο εντός του μήνα και άλλοι δύο επέλεξαν να μείνουν για οικογενειακούς λόγους.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι ένας ακόμα Ταϊβανέζος αποφάσισε στα τέλη του περασμένου μήνα να αναχωρήσει με πλοίο από τη χώρα, με την απομάκρυνσή του να έχει οργανωθεί από την Κίνα, και ότι η ντε φάκτο πρεσβεία της Ταϊβάν στην Ιορδανία γνωρίζει για τη διαδικασία αυτή. Δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες.

Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν –που έχει τη δική της, δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση– επαρχία της και τους πολίτες της νήσου Κινέζους υπηκόους, θέση την οποία απορρίπτει η Ταϊπέι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα