back to top
26.3 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

26.3 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Διπλωματικός μαραθώνιος του πρωθυπουργού από αύριο – Τι περιλαμβάνει η ατζέντα

Διαβάστε επίσης

 Διπλωματικός μαραθώνιος τις επόμενες ημέρες για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αρχής γενομένης από το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας όπου θα μεταβεί αύριο, 9 Σεπτεμβρίου, για την  Σύνοδο Ουκρανίας- Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

   Την Παρασκευή ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Πάφο για να λάβει μέρος στην Σύνοδο Κορυφής των μεσογειακών κρατών μελών της ΕΕ MED9, στην ατζέντα της οποίας θα κυριαρχήσει το ζήτημα των εξελίξεων στην Μέση Ανατολή, ενώ αναμένεται να παραστεί και ο βασιλιάς της Ιορδανίας.

   Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 12 Οκτωβρίου, θα βρεθεί στην αμερικανική αεροπορική βάση Ραμστάιν στη Γερμανία, όπου θα λάβει χώρα η Σύνοδος Κορυφής για την Ουκρανία.

   Την ερχόμενη εβδομάδα ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί η πρώτη Σύνοδος Κορυφής ΕΕ – Συμβουλίου Συνεργασίας Περσικού Κόλπου και θα ακολουθήσει, στις 17 και 18 Οκτωβρίου, η τακτική Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ατζέντα της οποίας περιλαμβάνει τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, την κατάσταση στην Ουκρανία,  το μεταναστευτικό, τα ζητήματα της ανταγωνιστικότητας  και της κλιματικής αλλαγής.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα