back to top
26.3 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

26.3 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Η Αυτής Μεγαλειότης

Διαβάστε επίσης

Κανιβαλισμός

Ορυχείο

Αντάρτης

Χαλί και χάλι

Πλύστρα

Μάλλον θα σας διέφυγε – εμένα πάντως σίγουρα. Όπως προκύπτει από επίσημο έγγραφο που δημοσιεύτηκε προ ημερών στη Διαύγεια, και συγκεκριμένα από την απόφαση υπ’ αριθμόν ΑΔΑ:Ψ6Π846ΝΚΟΣ-9ΘΝ, που υπογράφεται από τη Γενική Διευθύντρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, την κυρία Αικατερίνη Δελλαπόρτα, το πολίτευμα της Ελλάδος είναι η Βασιλευομένη Δημοκρατία.

Ναι, ναι, αυτό που σας λέω: δεν εξηγείται διαφορετικά η παραχώρηση των χώρων του Μουσείου, για διοργάνωση διήμερης ιδιωτικής εκδήλωσης, δηλαδή δείπνου 250 ατόμων με ζωντανή μουσική στην «Hendes Majestaet Dronning Anne-Marie». Αυτό στα δανέζικα σημαίνει: «εις την Αυτής Μεγαλειότητα Άννα Μαρία», την χήρα του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ.

Θέλω από αυτό το βήμα του σταθμού της πόλης να ευχαριστήσω θερμά την κυρία διευθύντρια, αλλά και την πολιτική της προϊσταμένη, την κυρία Υπουργό Πολιτισμού, που απεκατέστησαν τη βασιλεία στην Ελλάδα, ακυρώνοντας εν τοις πράγμασι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη στις 8 Δεκεμβρίου του 1974, με το ερώτημα: είναι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες υπέρ ή κατά της Βασιλευομένης Δημοκρατίας; Ο λαός τότε λοιπόν, παραπλανημένος από την Αριστερά και τους συνοδοιπόρους της, απεφάνθη, ελαφρά τη καρδία, με ποσοστό 69,18% πως όχι, δεν τον θέλει τον βασιλιά, ενώ μόνο το 30,82% είχε διαφορετική γνώμη.

Ε, αυτή την αδικία, αυτό το unfair αποτέλεσμα, ήρθε τώρα να διορθώσει η Υπουργός και η Διεθύντρια του Βυζαντινού Μουσείου, που αναγνώρισαν επισήμως τους τίτλους της βασιλίσσης. Και συνεκδοχικά όλους τους κατώτερους, τους υπ’ αυτήν, τίτλους ευγενείας. Άντε μπράβο, να δούμε και κάνα βαρονέτο, και καμιά δούκισσα, και τίποτα κόμητες, να ξεκουραστεί το μάτι μας, γιατί πήξαμε στους κατσαπλιάδες και τις πληβείες.

God save the Queen!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα