back to top
27.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

27.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Δ. Τεμπονέρας: Η ηγεσία Κασσελάκη αποτελεί μια μακρά περίοδο πολιτικής συρρίκνωσης

Διαβάστε επίσης

Βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη, εξαπέλυσε σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, ο εργατολόγος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας.

«Η ηγεσία Κασσελάκη αποτελεί μια μακρά περίοδο αποϊδεολογικοποίησης και πολιτικής συρρίκνωσης. Υπήρξε ένα αλαλούμ σε ό,τι αφορά τις προγραμματικές θέσεις. Είναι ασυμβίβαστος με την ιδιότητα του προέδρου ενός κόμματος της Αριστεράς καθώς δεν έχει κανένα ιδεολογικό πλαίσιο», ανέφερε, συμπληρώνοντας: «Δεν είμαι υπέρ των πειθαρχικών μέτρων ή των διαγραφών. Θεωρώ ότι τέτoιου είδους ζητήματα πρέπει να απαντώνται πολιτικά. Το εξώδικο Κασσελάκη είναι πρωτοφανές στα κομματικά χρονικά. Το αν θα είναι εκτός, θα το αποφασίσουν τα όργανα. Εγώ τον κρίνω πολιτικά και θεωρώ ότι δεν έχει καμία σχέση με τον αριστερό χώρο».

«Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ θα μας χωρά όλους»

«Υπάρχει μεγάλο πολιτικό και ψυχικό χάσμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι η επόμενη μέρα θα μας χωρά όλους, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Η ιστορία της Αριστεράς σημαδεύεται από διασπάσεις, όμως, πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση, να συνθέσουμε και να προχωρήσουμε ενωμένοι και από αυτό θα κριθούμε όλοι».

«Οδυνηρές οι επιπτώσεις στην ευρύτερη Αριστερά»

«Όλοι οι πολίτες του προοδευτικού χώρου θα πρέπει να είναι στενοχωρημένοι με όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι επιπτώσεις στην ευρύτερη Αριστερά θα είναι οδυνηρές και θα συμπαρασύρουν και άλλους κομματικούς σχηματισμούς».

«Να εγκαταλείψουμε τη λογική του ηγεμονισμού»

«Κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση. Εάν δεν εγκαταλείψουμε τη λογική του ηγεμονισμού και συνεχίσουμε να μη βλέπουμε τις πολιτικές ταυτίσεις που μπορούμε να έχουμε ως προοδευτικές δυνάμεις, θα ομφαλοσκοπούμε και ότι με αυτήν την τακτική της πολυδιάσπασης, θα διαιωνίζεται η ηγεμονία της ΝΔ».

 

«Δεν λειτουργώ ως κομματάρχης για να κατευθύνω»

«Πρέπει να δούμε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει την επόμενη μέρα να απαντήσει στο οργανωτικό, ιδεολογικό και προγραμματικό του αίτημα. Αυτού του είδους τις απαντήσεις περιμένουμε από τους υποψηφίους προέδρους. Δεν θα ταχθώ υπέρ του ενός ή του άλλου. Δεν λειτουργώ ως κομματάρχης για να κατευθύνω. Τα μέλη έχουν κρίση. Θα ακούσουμε τους υποψήφιους και θα δούμε. Έχω καταθέσει πρόταση που αφορά τον ευρύτερο χώρο. Σέβομαι τις εσωτερικές διαδικασίες, αλλά τα πρόσωπα προσδιορίζονται από τις πολιτικές».

«Η συμμετοχή μου στην εκδήλωση  της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»

«Η συμμετοχή μου στην εκδήλωση «Κοινωνικό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής για να σταματήσουμε τη μεγάλη λεηλασία»,  της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, έχει να κάνει με την πρωτοβουλία που είχαμε πάρει για τη συγκρότηση ενός δημοκρατικού, κοινωνικού μετώπου για να ανοίξει ο διάλογος για μια προγραμματική συμφωνία μεταξύ των προοδευτικών κι αριστερών δυνάμεων με την προοπτική να διαμορφωθεί μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα