26.3 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

26.3 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Ο Γεωργιάδης καλεί τους γιατρούς του νοσοκομείου Δράμας να μην παραιτηθούν ομαδικά

Διαβάστε επίσης

Έκκληση στους γιατρούς του νοσοκομείου Δράμας να μην υλοποιήσουν την απειλή τους για ομαδικές παραιτήσεις, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας  Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσειςτων τοπικών βουλευτών Θεόφιλου Ξανθόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ και Τάσου Νικολαΐδη, από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

 «Η απειλή περί ομαδικών  παραιτήσεων είναι παράλογη, ελπίζω πάντως, ότι δεν θα υλοποιηθεί και ότι ήταν κραυγή αγωνίας και όχι εκβιασμός», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, αποδίδοντας στους αργούς ρυθμούς του κράτους την καθυστέρηση στην κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.
Ο κ. Γεωργιάδης, επέμεινε  ότι τα αιτήματα των γιατρών του νοσοκομείου Δράμας, «έχουν  γίνει κατά βάση δεκτά» και ότι έως  την Παρασκευή οι προκηρύξεις των θέσεων θα έχουν δημοσιευτεί. Αναφορικά με τα μισθολογικά των γιατρών και τα κίνητρα που δίνονται, είπε ότι θα έχουν επιπλέον όφελος και αντί των 600 ευρώ επιπλέον τον χρόνο, τώρα θα λαμβάνουν 7.200 ευρώ.
 Αν και διαβεβαίωσε ότι  το γραφείο του παραμένει ανοιχτό,- «δεν έχω κλείσει την πόρτα»,  είπε χαρακτηριστικά,- επιτέθηκε στους γιατρούς, λέγοντας ότι «κανένας συνδικαλιστής δεν μπορεί να εκβιάζει το κράτος». Επίσης, ανέφερε ότι σε κάθε περίπτωση το νοσοκομείο θα συνεχίσει να λειτουργεί, ζητώντας από τον Δραμινό λαό να μην ανησυχεί, ακόμη κι αν χρειαστεί να μετακινηθούν γιατροί από όμορα νοσοκομεία.

Το Νοσοκομείο Δράμας, κινδυνεύει να μείνει χωρίς γιατρούς μετά και την ομαδική παραίτηση 12 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, τη Δευτέρα.

Η τελευταία παθολόγος που είχε απομείνει στο νοσοκομείο παραιτήθηκε πριν από λίγες μέρες και έτσι δεν υπάρχει κανένας σε αυτή την ειδικότητα.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Ιατρών Νοσοκομείου Δράμας, τίθεται και θέμα νομιμότητας καθώς γιατροί που δεν είναι παθολόγοι καλούνται να καλύψουν και αυτή την ειδικότητα.

Δημήτρης Ράντος , Newsroom Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα