27.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

27.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Π. Βλάχος: Αν γίνει το ντιμπέιτ, θα γίνει την Παρασκευή-Το δίλημμα των εκλογών είναι όλοι μαζί ή λίγοι μαζί

Διαβάστε επίσης

Προς τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας του οδεύει το ΠΑΣΟΚ, όπου θα αναμετρηθούν Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας.

Το ντιμπέιτ του δεύτερου γύρου βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων. Οι όροι  έχουν συμφωνηθεί και από τις δυο πλευρές, ενώ σε σε εκκρεμότητα παραμένει να οριστεί η ημέρα διεξαγωγής του.

«Αν γίνει το ντιμπέιτ, θα γίνει την Παρασκευή 11-10-2024 στις 9 το βράδυ. Θα διαρκέσει μία ώρα και δεν θα γίνουν πολλές ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, καθώς επιδίωξη είναι να υπάρχει διάδραση από τους υποψηφίους», ανέφερε στον Αθήνα 9,84 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, ο Πάνος Βλάχος, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και εκπρόσωπος του επιτελείου του Χάρη Δούκα.

«Υπάρχει μια εκκρεμότητα από την πλευρά του κ. Ανδρουλάκη. Θα μας απαντήσουν για το αν μπορεί να γίνει αναβολή της ομιλίας του την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, προκείμενου να γίνει το ντιμπέιτ», εξήγησε.

Κυρίως ο απλός λαός και όχι τα στελέχη, στηρίζουν τον Χ. Δούκα

«Το ΠΑΣΟΚ είναι στην ευχάριστη θέση να συζητάει προοπτικές. Ο κύκλος που κράτησε το ΠΑΣΟΚ ζωντανό δεν μπορεί να τον οδηγήσει σε υψηλότερα ποσοστά κι έτσι φτάσαμε στην ψηφοφορία για την αλλαγή ηγεσίας.  Στους ψηφοφόρους βρίσκεται το μεγάλο διακύβευμα, πώς το ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει δύναμη εξουσίας. Πώς θα μπορέσει να αναμετρηθεί με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία Έχουμε ένα κάλεσμα για το πώς θα μπορέσει ένα κόμμα να μεγαλώσει και να διεκδικήσει την εξουσία κάνοντας τομές και μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Δούκας συμβολίζει αυτή την υπέρβαση. Κυρίως ο απλός λαός και όχι τα στελέχη, στηρίζουν τον κ. Δούκα».

Το δίλημμα είναι: Όλοι μαζί ή λίγοι μαζί

«Όλοι οι υποψήφιοι είχαν διαφορές και είναι σωστό αυτό για να μπορέσουμε να εκφράσουμε την πολυσυλλεκτικότητα του ΠΑΣΟΚ. Θα μείνουμε σε ένα ΠΑΣΟΚ με βήματα χελώνας ή θα πάμε σε ένα ΠΑΣΟΚ που θα κάνει άλματα; Τα στελέχη και τα μέλη- φίλοι του κόμματος έχουν πολιτικό κριτήριο και νομίζω θα επικρατήσει η λογική να πάμε σε κάτι νέο.
Σε ό,τι αφορά την πλευρά του κ. Δούκα σκοπεύει να έχει δίπλα του τους συνυποψήφιούς του, να φτιάξει ένα στρατηγείο που θα συμμετέχουν και μαζί με την Κ.Ο. να έχουμε ένα ευέλικτο όργανο μέχρι το Συνέδριο για να δημιουργήσουμε μια προοπτική διακυβέρνησης. ‘Όλοι μαζί ή λίγοι μαζί”. Για μένα αυτό είναι το δίλημμα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα