27.2 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

27.2 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Η επιτροπή καταπολέμησης της βίας προτείνει κλείσιμο του «Metropolitano» για 15 ημέρες

Διαβάστε επίσης

Η επιτροπή καταπολέμησης της βίας προτείνει -σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «Αs»- πλήρες κλείσιμο του «Metropolitano» για δεκαπέντε ημέρες, επιπλέον της πρότασης προστίμου 65.000 ευρώ στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αιτία τα επεισόδια στο ντέρμπι της Μαδρίτης, όπου αρκετοί οπαδοί της Ατλέτικο Μαδρίτης πέταξαν αναπτήρες στον Τιμπό Κουρτουά, οπότε ο αγώνας έπρεπε να διακοπεί για αρκετά λεπτά.

Πριν από δεκαπέντε ημέρες συνεδρίασε η επιτροπή καταπολέμησης της βίας για το ίδιο γεγονός. Θεώρησαν αυτό που συνέβη ως «πολύ σοβαρό» και, ως εκ τούτου, ελπίζουν ότι οι κυρώσεις θα σηματοδοτήσουν «ένα πριν και το μετά» σε όλο τον ισπανικό αθλητισμό. Όπως εξήγησε σε ανακοίνωσή της, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» αυτό που συνέβη στο Metropolitano:

«Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να ωραιοποιούνται συμπεριφορές που απέχουν πολύ από την καλή δημόσια τάξη και είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των παρευρισκομένων για διατηρούν το ποδόσφαιρο ως ένα ασφαλές αθλητικό θέαμα. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι ένας χώρος συνύπαρξης και σεβασμού, όπου οι φίλαθλοι επευφημούν τις ομάδες τους με πάθος, αλλά πάντα τηρώντας τους κανόνες σεβασμού, ευγένειας και ασφάλειας».

Η Ατλέτικο ντε Μαδρίτης έχει ήδη αποβάλει συνολικά τέσσερις οπαδούς, οι οποίοι εμπλέκονται σε ρίψη αντικειμένων στον Τιμπό Κουρτουά στο ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μέχρι σήμερα, ο σύλλογος έχει ήδη τιμωρηθεί με πρόστιμο 45.000 ευρώ και με μερικό κλείσιμο του κάτω νότιου άκρου του γηπέδου «Metropolitanο», σημείο από το οποίο εκτοξεύτηκαν αντικείμενα προς τον τερματοφύλακα των λευκών. Αυτή η τιμωρία θα ισχύει για τα επόμενα τρία παιχνίδια που θα παίξει εντός έδρας η Ατλέτικο Μαδρίτης, εναντίον Λεγανές, Λας Πάλμας και Αλαβές.

Ο σύλλογος άσκησε έφεση για την τιμωρία ενώπιον της επιτροπής εφέσεων θεωρώντας την κύρωση ως «δυσανάλογη»:

«Η απαράδεκτη συμπεριφορά λίγων δεν μπορεί να οδηγήσει σε τόσο υπερβολική τιμωρία προς μια μεγάλη πλειοψηφία που δεν υπέπεσε σε κανένα σφάλμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα