back to top
27.2 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

27.2 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Ρωσία: Πέρασε πάνω από δύο μήνες σε μια λαστιχένια λέμβο στον Ειρηνικό και σώθηκε

Διαβάστε επίσης

Ένας άνδρας βρέθηκε ζωντανός αφού πέρασε περισσότερο από δύο μήνες σε μια λαστιχένια λέμβο στα νερά της Οχοτσκικής Θάλασσας, στη ρωσική Άπω Ανατολή, με δύο συντρόφους του, που είναι νεκροί, όπως ανέφερε η περιφερειακή εισαγγελία.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την εισαγγελία φαίνεται ένας άνδρας ο οποίος φέρει γενειάδα και φοράει πορτοκαλί σωσίβιο, μέσα στη νύχτα, τυλιγμένος με μια κουβέρτα στη λαστιχένια λέμβο του εν αναμονή των διασωστών που πλησιάζουν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, «στις 9 Αυγούστου 2024, δύο άνδρες και ένας 15χρονος έφηβος, ο γιος ενός από αυτούς, αναχώρησαν με μια λέμβο Baïkat 470 τύπου καταμαράν» από ένα ακρωτήρι της περιφέρειας Χαμπαρόφσκ στο νησί Σαχαλίνη, εξηγεί η ανακοίνωση.

Λίγο μετά, η επαφή χάθηκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που δεν εξηγεί τις αιτίες που το μικρό σκάφος βρέθηκε να παραδέρνει στα νερά. Η λέμβος είχε μήκος 4,7 μέτρα και πλάτος 2,2 μέτρα.

Ήταν 14 Οκτωβρίου (χθες) όταν η λέμβος εντοπίστηκε στα νερά της Οχοτσκικής Θάλασσας, περίπου 1.000 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο αναχώρησης των επιβαινόντων σε αυτήν, ανοικτά ενός χωριού στη χερσόνησο Καμτσάτκα, από ένα αλιευτικό σκάφος με την επωνυμία «Άγγελος».

Δύο από τους επιβαίνοντες στη λέμβο πέθαναν στη διάρκεια του ταξιδιού, ενώ ο τρίτος βρέθηκε εν ζωή και λαμβάνει ιατρική βοήθεια, ανέφερε η ανακοίνωση, χωρίς να δίνει άλλες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, ο επιζών ονομάζεται Μιχαήλ Πιτσούγκιν και ήταν ο αδελφός του Σεργκέι, 49 ετών, και ο ανιψιός του Ίλια, 15 ετών, που είναι νεκροί. Τα άψυχα σώματά τους εξακολουθούν να βρίσκονται πάνω στη λέμβο.

«Ο επιζών είναι σε σοβαρή κατάσταση, αδυνατισμένος αλλά έχει τις αισθήσεις του», δήλωσε στο Ria Novosti ο Αλεξέι Αρίκοφ, ο καπετάνιος του αλιευτικού σκάφους που τον διέσωσε.

«Είναι σαν θαύμα», σχολίαζε από την πλευρά του στο ίδιο μέσο ενημέρωσης η σύζυγος του επιζώντος, Γιεκατερίνα, εκτιμώντας πως το υπερβάλλον βάρος του συζύγου της τον έσωσε.

«Ζύγιζε γύρω στα 100 κιλά», είπε, ενώ τώρα, σύμφωνα με τη ρωσική τηλεόραση, ο άνδρας ζυγίζει μόλις 50 κιλά.

Ο Μιχαήλ Πιτσούγκιν εργαζόταν ως οδηγός στη Σαχαλίνη και είχε καλέσει τον αδελφό του και τον ανιψιό του να τον επισκεφθούν, σύμφωνα με την εφημερίδα Komsomolskaïa Pravda που επικαλείται μέλη της οικογένειες σύμφωνα που είπαν πως οι τρεις άνδρες είχαν προγραμματίσει μια εξόρμηση για να παρατηρήσουν φάλαινες.

Η περιφερειακή εισαγγελία πρόσθεσε ότι ξεκίνησε έρευνα για παραβίαση των κανονισμών μεταφοράς στη θάλασσα που προκάλεσε τον θάνατο από αμέλεια δύο ανθρώπων.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα