back to top
31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη νωρίτερα στους κατοίκους της Αττικής με το οποίο ζητείται η καθυστέρηση της αναχώρησης όσων σκοπεύουν να κατευθυνθούν προς την Αθηνών- Κορίνθου καθώς υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση από Ελευσίνα προς Κόρινθο λόγω των εργασιών κατεδάφισης γέφυρας κοντά στον Ισθμό της Κορίνθου, κάτω από την οποία χθες το βράδυ ανετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα.

Σύμφωνα με την Τροχαία προκειμένου να διευκολυνθούν οι ετεροδημότες που πηγαίνουν στην περιφέρεια για τις Ευρωεκλογές, αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες που ταξιδεύουν, δόθηκε στην κυκλοφορία μια λωρίδα από το αντίθετο ρεύμα, για τους οδηγούς που κινούνται στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Παράλληλα η Τροχαία αποφάσισε την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων βάρους άνω των 3,5 τόνων από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας έως τον κόμβο Μορέα. Η απαγόρευση ισχύει σήμερα ως τις 11 το βράδυ και αύριο από τις 5 τα ξημερώματα ως τις 5 το απόγευμα.

Έπεσε χθες η αυλαία της προεκλογικής περιόδου, με τους πολιτικούς αρχηγούς να έχουν σήμερα συναντήσεις με διαπιστευμένους δημοσιογράφους και παραδοσιακά, πιο χαλαρό πρόγραμμα.

Στην πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών “Μάθε πού ψηφίζεις” οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Οι εκλογείς μπορούν να βάλουν έως τέσσερις σταυρούς, δίπλα από τους υποψήφιους της προτίμησής τους. Από την ψηφοφορία θα αναδειχθούν τα 21 μέλη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που αναλογούν στην Ελλάδα, επί συνόλου 720 εδρών.

Σ’ αυτές τις ευρωεκλογές εφαρμόζεται για πρώτη φορά και η επιστολική ψήφος. Όσοι επέλεξαν να ψηφίσουν επιστολικά και τελικά δεν το έπραξαν ή έστειλαν εκπρόθεσμα την ψήφο τους, θα μπορέσουν να ψηφίσουν δια ζώσης αύριο, μετά τις 11 το πρωί, στο εκλογικό τμήμα που είναι εγγεγραμμένοι.

Με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργούν σήμερα και αύριο τα Γραφεία Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων στις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ψηφίζουμε και με ηλεκτρονική ταυτότητα.

Στη Σλοβακία οι ψηφοφόροι προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να εκλέξουν τους ευρωβουλευτές τους, όπως και οι Λετονοί και οι Μαλτέζοι. Από το απόγευμα αρχίζει η εκλογική διαδικασία και για τους Ιταλούς. Στα περισσότερα κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Γερμανία, οι πολίτες ψηφίζουν αύριο, Κυριακή.

Η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα από τη θάλασσα μέσω της προβλήτας που έχουν κατασκευάσει οι ΗΠΑ θα ξεκινήσει και πάλι τις επόμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός μετά την ολοκλήρωση των επισκευών σε αυτή.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα