back to top
32.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

32.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Κ. Νοτοπούλου: Όταν κάνεις προσκλητήριο στον προοδευτικό χώρο δεν ξεκινάς με αποκλεισμούς

Διαβάστε επίσης

«Υπάρχουν ζητήματα, συμπεριφορές, πρακτικές και στάσεις από τη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ που μας έχουν πληγώσει πάρα πολύ. Όμως, όταν κάνεις προσκλητήριο στον προοδευτικό χώρο, δεν ξεκινάς με αποκλεισμούς αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον», δήλωσε με νόημα στον Αθήνα 9,84 και στους Γιώργο Κατσίγιαννη και Απόστολο Χονδρόπουλο η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας, Κατερίνα Νοτοπούλου, σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει περί συνεργασίας της Κεντροαριστεράς.

«Από τον αγώνα για την επόμενη μέρα δεν θα πρέπει να λείψει κανένας προοδευτικός πολίτης. Ο καθένας από εμάς κρίνεται για τον βαθμό στον οποίο βάζει πίσω την προσωπική ή την πολιτική του πικρία», πρόσθεσε.

«Όλες οι ηγεσίες θα κριθούν»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη. Η συζήτηση που πρέπει να γίνει υπερβαίνει πρόσωπα, ακόμα και ηγεσίες. Αφορά την ενότητα και την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου και εκεί όλες οι ηγεσίες θα κριθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, όπως είπε και ο πρόεδρός μας. Θα συζητήσουμε ποιες θα είναι αυτές. Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει επιτέλους να αναλογιστεί ότι η στρατηγική της δεύτερης θέσης που έχει επιλέξει, ηττήθηκε εκ νέου και δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία. Πρέπει να συνομιλήσουν και τα κόμματα και η βάση όπως συνέβη για παράδειγμα με τις μεγάλες νίκες στον δήμο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που άνοιξαν το δρόμο».

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για επιτυχία»

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για επιτυχία όταν ο στόχος μας ήταν πολύ υψηλότερος από αυτόν που τελικά πιάσαμε, κυρίως όμως όταν η ΝΔ ηττήθηκε συντριπτικά και εμείς δεν απορροφήσαμε κάτι. Με στενοχωρεί η στάση κάποιων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που μιλούν για δική τους επιτυχία όταν η ακροδεξιά σαρώνει».

«Το μήνυμα των πολιτών είναι ενωθείτε απέναντι σε μια πολιτική που μας καταστρέφει τη ζωή»

«Είναι εξαιρετικά προβληματικό το γεγονός ότι το σύνολο των κομμάτων του προοδευτικού χώρου, δεν αύξησαν τα ποσοστά τους. Χάσαμε και εμείς δυνάμεις και είμαστε πολύ προβληματισμένοι. Θα αναζητηθούν οι αιτίες. Κυρίως, όμως, θα πρέπει να αφουγκραστούμε τους πολίτες. Το μήνυμά τους είναι ”κανείς από εσάς δεν είναι πιο ισχυρός, κανείς δεν μπορεί μόνος του, ενωθείτε απέναντι σε μια πολιτική που μας καταστρέφει τη ζωή και τότε θα σας εμπιστευτούμε».

«Οι ψήφοι που χάθηκαν από τη ΝΔ δε γυρνούν σε αυτή»

«Με τον ανασχηματισμό δεν πρόκειται να αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης, θα συνεχίσει την ίδια τακτική, με αντικοινωνικές πολιτικές που στην πραγματικότητα μειώνουν το εισόδημα και το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών. Άλλωστε, κάνει πολύ καλά εδώ και χρόνια, κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα, επιδιώκοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, πάντα όμως σταθερά στο πλευρό των λίγων και απέναντι στους πολλούς. Γι αυτό και οι πολίτες του έστειλαν ένα πολύ ηχηρό μήνυμα. Οι ψήφοι που χάθηκαν από τη ΝΔ, δεν γυρνούν σε αυτή».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα