back to top
26.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

26.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Αντιδράσεις προκαλεί η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ

Διαβάστε επίσης

 Εν μέσω έντονων αντιδράσεων τόσο εντός όσο και εκτός Κοινοβουλίου,ψηφίζεται απόψε από την Ολομέλεια της Βουλής,η τροπολογία για την ΛΑΡΚΟ, που δίνει τη δυνατότητα στον ειδικό διαχειριστή να παραδώσει την επιχείρηση στο νέο ιδιοκτήτη σε κατάσταση παύσης λειτουργίας.

Την απόσυρση της τροπολογίας,ζήτησαν με την έναρξη της συνεδρίασης,τα περισσότερα κόμματα της Αριστεράς, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ υπέβαλαν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Εν τω μεταξύ, τα πυρά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη,δέχτηκε η κυβέρνηση για άλλη τροπολογία που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ, με την οποία – όπως κατήγγειλε- η κυβέρνηση δένει τα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων, καθώς σε περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης κατά τραπεζικών στελεχών, θα πρέπει να υπάρχει πρόταση από δύο επιθεωρητές της Τράπεζας της Ελλάδος.Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας και για τη συγκεκριμένη τροπολογία, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη της ίδιας τροπολογίας για παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων «Πόθεν Έσχες»,ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς,είπε ότι με την παράταση αυτή αποδεικνύεται πόσο υποκριτική ήταν η στάση της Ν.Δ. πριν από τις εκλογές, σημειώνοντας ότι εμείς θα επαναφέρουμε την τροπολογία για το «Πόθεν Έσχες»,με την πρόσθετη πρόνοια να κατατίθενται και οι ρυθμίσεις δανείων για τους υπόχρεους. «Έχει μία φωτογραφική υφή η διάταξη που έχετε φέρει και αφορά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία»,ανέφερε ο κ.Παππάς.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα