back to top
22.6 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

22.6 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Ένας άνδρας, που στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές για απαγωγή, έχει προσαχθεί ως ύποπτος της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Ενδείξεις για συμμετοχή του στην υπόθεση προέκυψαν από την ανάλυση του κινητού τηλεφώνου του θύματος από τα στελέχη της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών και καταθέσεις μαρτύρων.

Με την εισήγηση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη ξεκινά στις 10.00 το πρωί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στην Κεντρική Επιτροπή θα συζητηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και η πορεία προς το καταστατικό Συνέδριο του κόμματος.

“Κανείς δεν είναι ικανότερος από εμένα για να είναι πρόεδρος ή για να κερδίσει αυτές τις εκλογές” υποστήριξε ο Τζο Μπάιντεν κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ABC News και δήλωσε πως μόνο αν του το ζητούσε ο Θεός να βγει από την κούρσα, θα το έκανε. Αναγνώρισε ότι η εμφάνισή του στην προ ημερών τηλεμαχία με τον Ντόναλντ Τραμπ δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, υπογραμμίζοντας όμως ότι ήταν ένα μεμονωμένο συμβάν, λόγω κρυολογήματος που τον ταλαιπωρούσε.

Για παζλ μεθοδεύσεων, ώστε να μην αναλάβει καθήκοντα δημάρχου Χειμάρρας, κατηγορεί τον Αλβανό πρωθυπουργό ο Φρέντης Μπελέρης σε δήλωση μετά την καθαίρεσή του από την κεντρική εκλογική επιτροπή στα Τίρανα. Οι νέες εκλογές στη Χειμάρρα, ορίστηκαν για τις 7 Αυγούστου. Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, έκανε λόγο για καινοφανή πρακτική σε μια διαδικασία με πολλά ερωτηματικά για τις θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου.

Ο μεταρρυθμιστής Μασούντ Πεζεσκιάν εξελέγη πρόεδρος του Ιράν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών στην Τεχεράνη.

Ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι δεν είναι κατηγορούμενος, αλλά ερευνώμενος, εξέδωσε ο Αντώνης Ρέμος, υπογραμμίζοντας ότι θα ανταποκριθεί στο ακέραιο σε κάθε ελεγκτική διαδικασία.

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ο αστυνομικός που κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά στις φυλακές. Χθες προφυλακιστέοι κρίθηκαν με απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή ο υποδιευθυντής των Φυλακών Ιωαννίνων και δύο διοικητικοί υπάλληλοι.

Η ουγγρική κυβέρνηση ακύρωσε το προγραμματισμένο για τη Δευτέρα ραντεβού με την Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ στη Βουδαπέστη, μετά την κριτική που εξέφρασε το Βερολίνο για την επίσκεψη του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, στη Μόσχα.

Η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας κατέρριψε 24 από τα 27 ρωσικά drones που εκτοξεύτηκαν στη διάρκεια μιας επίθεσης τη νύχτα, ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα drones καταρρίφθηκαν σε 12 περιοχές σε όλη τη χώρα.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Η Γαλλία επικράτησε στα πέναλτι 5-3 της Πορτογαλίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro. Θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, η οποία κέρδισε 2-1 τη Γερμανία. Σήμερα παίζουν Αγγλία – Ελβετία στις 7 και Ολλανδία – Τουρκία στις 10.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα