back to top
29.4 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

29.4 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

Θ. Λυμπερόπουλος: Καταργεί το Σύνταγμα τροπολογία της Ο. Κεφαλογιάννη που αίρει τη νομιμότητα στις αστικές μεταφορές

Διαβάστε επίσης

Σε συνέχιση των κινητοποιήσεων τους προσανατολίζονται οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί, που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία έως αύριο στις 6 το πρωί.

Διεκδικούν να αποσυρθεί άμεσα τροπολογία του υπουργείου Τουρισμού, η οποία- όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Σ.Α.Τ.Α- προβλέπει διενέργεια ελέγχων διαπίστωσης παράβασης οδηγών, που εκτελούν τουριστικές μεταφορές.

Για κατάργηση του Συντάγματος και της νομιμότητας στις αστικές μεταφορές, έκανε λόγο στον Αθήνα 984, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, Θύμιος Λυμπερόπουλος

«Σήμερα καταργείται το Σύνταγμα της χώρας με μια τροπολογία που φέρνει η Όλγα Κεφαλογιάννη  διαγράφοντας  τη νομιμότητα και τη λειτουργία στις αστικές μεταφορές» είπε στον Γιώργο Μελιγγώνη.

Όπως κατήγγειλε στο σταθμό της πόλης «Απαγορεύεται σε οποιονδήποτε ελεγκτικό μηχανισμό, ΕΛΑΣ και Λιμενικό, να ελέγχουν  τα ΙΧ αυτοκίνητα- μαύρα βανάκια τουριστικών επιχειρήσεων, τον οδηγό, καθώς και τους μεταφερόμενους επιβάτεςΜε την τροπολογία της Υπουργού Τουρισμού δεν ελέγχεται η νομιμότητα της μεταφοράς  με τα συγκεκριμένα οχήματα, που  σημειωτέον δεν φορολογούνταιΤο 2018 μόλις πέρασε ο νόμος Σπίρτζη πάρκαραν τα μαύρα βανάκια  σε όλη τη χώρα και ειδικά στην Αθήνα, ακόμη και η UBER είχε πει δημόσια ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει και αποσύρεται από την Ελλάδα. Μόλις βγήκε η ΝΔ, άρχισαν συνέχεια οι παρεμβάσεις για τα βανάκια αυτά. Έγιναν φασαρίες  και  ήρθε τώρα η νέα κυβέρνηση, συνασπίστηκαν τα συμφέροντα και φέρνει η Κεφαλογιάννη αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο που βγάζει από την αγορά ακόμη και τους ξεναγούς. Θα οργανωθούμε όλος ο κλάδος κι η μάχη θα δοθεί σκληρά. Μας τα πήραν όλα, δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε. Ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των πολιτών, πρέπει να μας συμπαρασταθούν στον αγώνα μας κι όλοι μαζί να αλλάξουμε αυτή την πολιτική της διαπλοκής».

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ προειδοποίησε: «Αυτό δεν θα περάσει. Ή θα το πάρουν πίσω ή θα κλιμακώσουμε την αντίδρασή μας. Έχουμε απευθυνθεί στα κόμματα της αντιπολίτευσης, θα καταθέσουν τροπολογία ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ είναι μαζί μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα