back to top
29.4 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

29.4 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

Πανελλαδικές: Μικρότερη της αναμενόμενης η πτώση των βάσεων – Τέλος Ιουλίου οι ανακοινώσεις

Διαβάστε επίσης

Τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, το διήμερο 29-30 του μήνα να φαντάζει το πιθανότερο χρονικό διάστημα για την ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών αναλυτών, η πτώση των βάσεων θα είναι μικρότερη της αναμενόμενης γιατί οι πολύ χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων σε τρία μαθήματα (Ιστορία, Φυσική, Μαθηματικά) αντισταθμίζονται από τις καλύτερες επιδόσεις των παιδιών στα υπόλοιπα μαθήματα.

Στο πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών η μέση επίδοση των υποψηφίων ήταν χαμηλότερη από την περσινή με αποκορύφωμα την Ιστορία όπου η μέση επίδοση έπεσε από 10,10 στο 8,94. Ωστόσο η αναμενόμενη μεγάλη πτώση αντισταθμίζεται τρόπον τινά από την αύξηση κατά 1.300 του αριθμού των διαγωνισθέντων. Πάντως η όποια πτώση των βάσεων θα επηρεάσει κυρίως τις υψηλόβαθμες σχολές.

Στις Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες, οι επιδόσεις των μαθητών στη Φυσική, τα Μαθηματικά και στην Έκθεση δεν είναι ικανοποιητικές ενώ χαμηλότερη είναι και μέση επίδοση των διαγωνισθέντων. Ως εκ τούτου οπότε αναμένεται σημαντική πτώση των βάσεων που σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάσει και τα 400 ή και παραπάνω μόρια, τάση που διαμορφώνεται και στις δημοφιλείς σχολές.

Στο Επιστήμες της Υγείας, παρά την κακή εικόνα των γραπτών της Φυσικής, η μέση επίδοση των υποψηφίων είναι οριακά καλύτερη σε σχέση με πέρυσι, καθώς η αποτυχία στη Φυσική αντισταθμίστηκε από τις καλύτερες βαθμολογίες σε Χημεία και Βιολογία. Η τάση πάντως και εδώ είναι πτωτική, κυρίως στις δημοφιλείς σχολές λόγω των λιγότερων αριστούχων.

Τέλος, στο πεδίο Οικονομίας και Πληροφορικής θα έχουμε πτώση στις υψηλόβαθμες σχολές λόγω των χαμηλών επιδόσεων στα Μαθηματικά, αν και αυτό είναι συχνό φαινόμενο στη συγκεκριμένη Ομάδα Προσανατολισμού. Στα υπόλοιπα τμήματα πάντως δεν αναμένονται ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις καθώς αφενός η μέση επίδοση των υποψηφίων κινήθηκε στα περσινά επίπεδα και αφετέρου οι όποιες κακές βαθμολογίες αντισταθμίζονται από την πληθυσμιακή αύξηση της συγκεκριμένης Ομάδας κατά 460 υποψηφίους.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα