back to top
30.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

30.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

«Η Αθήνα χορεύει την Ελευθερία της»: Ανοικτό κάλεσμα για την υποβολή προτάσεων σύγχρονου χορού και performances

Διαβάστε επίσης

H Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, ως ένας ζωντανός και σύγχρονος χώρος πολιτισμού, που επιδιώκει τη δικτύωση και τη συνέργεια μεταξύ των φορέων και των επαγγελματιών στον πολιτισμό, αναγνωρίζει την ανάγκη στήριξης και ένταξης του σύγχρονου χορού στον προγραμματισμό των πολιτιστικών φορέων.

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων με τίτλο «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της», η Τεχνόπολη απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε επαγγελματικές ομάδες, χορογράφους και δημιουργούς σύγχρονου χορού για την υποβολή προτάσεων με σκοπό τη δημιουργία ενός ένθετου χορού με τίτλο «Η Αθήνα χορεύει την ελευθερία της».

Οι επετειακές δράσεις «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της» κορυφώνονται με την ομώνυμη ιστορική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Τεχνών (πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ, Πάρκο Ελευθερίας) από τις 22 Ιουλίου έως τις 28 Οκτωβρίου με ελεύθερη είσοδο. Το ανοικτό κάλεσμα «Η Αθήνα χορεύει την ελευθερία της» βασίζεται στη λογική των τοποειδικών παραστατικών έργων σε εκθεσιακό χώρο (site specific) και στόχο έχει να δημιουργήσει ένα ένθετο χορού που θα αποτελέσει μεταξύ άλλων ένα διευρυμένο μέσο σύνδεσης των επισκεπτών με την έκθεση.

Το ένθετο χορού θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στον εσωτερικό και στον προαύλιο χώρο της έκθεσης (Κέντρο Τεχνών), σε ημερομηνίες και ώρες που θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής τους από την Πέμπτη 11 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024 (ώρα 23:59).

Αναλυτικές πληροφορίες για το ανοικτό κάλεσμα καθώς και τη σχετική φόρμα συμμετοχής, μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα