back to top
31.8 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

31.8 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Στιμάγκα Κορινθίας. Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, η φωτιά ξεκίνησε και εξελίσσεται μέσα σε ρεματιά με απότομες κλίσεις και πολύ πυκνή βλάστηση, χωρίς, μέχρι στιγμής να απειλούνται οικισμοί. Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Νωρίτερα ολοκληρώθηκε συντονιστική σύσκεψη για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά που συγκάλεσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ημέρες Καύσωνα στη χώρα, όπου ο υδράργυρος και την επόμενη εβδομάδα τοπικά μπορεί να ξεπεράσει και τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Επί ποδός με μέτρα και δράσεις για την αντιμετώπιση της θερμικής επιβάρυνσης και ο Δήμος Αθηναίων. Από αύριο, ανοιχτές θα είναι για όσες ημέρες χρειαστεί οι κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας Αγίου Παύλου, Νέου Κόσμου, Βοτανικού, Κολοκυνθούς, Αγίου Ελευθερίου, Κυψέλης και Αμπελοκήπων, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Επιπλέον καθημερινά θα λειτουργεί η«Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου έως τις 7.30 το απόγευμα. Αυξημένη εποπτεία θα υπάρχει για τους ωφελούμενους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου. Ακόμη, η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχει με drones τις περιοχές πρασίνου της Αθήνας.

Εικοσιένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. 13 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι. 575 άτομα τα άτομα που χρειάσθηκε να εισαχθούν για νοσηλεία

Χωρίς περιστροφές, λέμε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας περνά από την Ελλάδα και προφανώς αν δεν αλλάξει δραστικά ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τα διεθνώς συμφωνηθέντα δεν πρόκειται να προχωρήσει». Περιμένουμε από την Βόρεια Μακεδονία να συμμορφωθεί» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πάυλος Μαρινάκης.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση της Ουγγαρίας θα χορηγήσει, σε πρώτη φάση, δάνειο 500 εκατ. ευρώ στη Βόρεια Μακεδονία, ενώ οι δύο χώρες θα συνάψουν ειδική οικονομική σχέση γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Χρίστιαν Μίτσκοσκι, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον ομόλογό του της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στην Ουάσιγκτον.

Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για το Κίεβο πρόκειται να ανακοινώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν όπως είπε σήμερα στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ καθώς και αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό πραγματοποίησαν πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες. Ολοκληρώνεται αυτή την ώρα η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία και την πρεσβεία του Ισραήλ.

Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην οποία συζητήθηκαν τα οικονομικά του κόμματος και των μέσων ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις πηγές της Κουμουνδούρου, η συζήτηση θα συνεχιστεί σε συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Εν τω μεταξύ, τη διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητούν 70 μέλη του κόμματος με επιστολή τους στον Στέφανο Κασσελάκη, στην γραμματέα της ΚΕ Ράνιας Σβίγγου και στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας, Γιάννη Μπενίση. Τον κατηγορούν για αντικαστατική και αντικομματική συμπεριφορά.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα δηλώσεων στήριξης του Νίκου Ανδρουλάκη. “Ο κόσμος έχει βαρεθεί τις συναντήσεις κορυφής και θέλει αποτελέσματα”, το μήνυμα που στέλνει ο δήμαρχος Αθηναίων, υποψήφιος για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, για το ενδεχόμενο συνεργασίας με δυνάμεις της κεντροαριστεράς .

Ρήξη των σχέσεων Άδωνι Γεωργιάδη με τους γιατρούς προμηνύεται μετά την άρνηση των ιδιωτών γιατρών να καλύψουν τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία, ειδικά σε άγονες και νησιωτικές περιοχές. Μετά από ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες , ο Άδωνις Γεωργιάδης θα αξιοποιήσει τον νόμο που ψηφίστηκε επί υπουργίας Θάνου Πλεύρη και που υποχρεώνει, σε έκτακτες υγειονομικές καταστάσεις τους ιδιώτες γιατρούς να δουλέψουν στο ΕΣΥ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η επίταξη ή η υποχρεωτικότητα, όπως ονομάζει αυτό το μέτρο ο υπουργός Υγείας, θα τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές Αυγούστου και θα αφορά επτά περιοχές, μεταξύ των οποίων η Κως και η Λακωνία. Άμεση ήταν η απάντηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, προς τον Υπουργό Υγείας, στην οποία προειδοποιεί ότι με απειλές και βία μόνο επιπλοκές θα πρέπει να αναμένει, ενώ αναφέρεται σε προφορικές και γραπτές αιτήσεις διοικητών νοσοκομείων προς ιατρικούς συλλόγους για παροχή στοιχείων επικοινωνίας των γιατρών.

Πληθώρα στοιχείων που φαίνεται να αναδεικνύουν πολύχρονη δράση δομημένης και συγκροτημένης ομάδας εκβιασμών επιχειρηματιών στον χώρο της εστίασης, αντικρούει σήμερα η δεύτερη ομάδα κατηγορουμένων, δημοτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων, που απολογούνται στον Ανακριτή Διαφθοράς για σωρεία κακουργημάτων, μετά τις χθεσινές απολογίες των πρώτων οκτώ κατηγορουμένων, δύο εκ των οποίων οδηγήθηκαν στην φυλακή.

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο 44χρονος ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό. Ο κατηγορούμενος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος “ξεσκονίζει” το οικονομικό προφίλ και τα περιουσιακά στοιχεία του 44χρονου. Στο κάδρο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη μετά από παρέμβαση του προέδρου της Αρχής, επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη μπαίνει ακόμα ένα πρόσωπο, το οποίο ερευνάται από τις διωκτικές αρχές για τυχόν εμπλοκή στη δολοφονία. Κατά πληροφορίες, θα ελεγχθούν και πρόσωπα από το περιβάλλον τους.

Χωρίς ταξί έως τις έξι αύριο το πρωί η Αθήνα, λόγω απεργίας του ΣΑΤΑ. Για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προειδοποίησε μέσω του Αθήνα 984, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Περίπου 60 πτώματα έχουν βρεθεί κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων στη Σουτζάια, μια συνοικία της Γάζας απ’ όπου ο ισραηλινός στρατός λέει ότι αποσύρθηκε το βράδυ της Τετάρτης, έπειτα από δύο εβδομάδες επιχειρήσεων, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του παλαιστινιακού θύλακα.

Τη διεξαγωγή έρευνας για τυχόν κυβερνητικές ευθύνες σε σχέση με την άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ζήτησε σήμερα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ σε τελετή αποφοίτησης αξιωματικών του στρατού, παρουσία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει καταστήσει σαφές πως η διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες εκδηλώθηκε η επίθεση, θα πρέπει να γίνει μετά το τέλος του πολέμου στη Γάζα.

ΚΑΙΡΟΣ

Υψηλές θερμοκρασίες και αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 34 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα