back to top
35.8 C
Athens
Σάββατο, 3 Αυγούστου, 2024

35.8 C
Athens
Σάββατο, 3 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Εντός των επομένων ημερών θα διαβιβαστεί από την Εισαγγελία το πόρισμα της υπόθεσης για την πυρκαγιά στην Ύδρα , που αποδίδεται σε πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν από θαλαμηγό ναυλωμένη από επιχειρηματίες από το Καζακστάν, όπως γνωστοποίησε στη Βουλή, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση. «Περιμένουμε το εισαγγελικό πόρισμα και αμέσως θα κινηθούν οι ελεγκτικές διαδικασίες και θα επιβληθούν οι μέγιστες ποινές προς γνώση και συμμόρφωση όλων» ανέφερε.

Για φιάσκο, έκανε λόγο ο κ. Χαρίτσης λέγοντας ότι «δεν μπορεί να επιτρέπεται στους ζάμπλουτους ολιγάρχες να διαφεύγουν ανενόχλητοι για το Καζακστάν και να την πληρώνουν οι καμαρότοι και το πλήρωμα της θαλαμηγού».

Σε παρατεταμένο καύσωνα η χώρα. Η θερμοκρασία θα φτάσει σήμερα σε πολλές περιοχές εως και τους 41ναν βαθμούς Κελσίου

“Τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο και θα διατηρηθεί σε επίπεδα που δε θα πέφτουν κάτω από τα σημερινά , για περισσότερες από 10 μέρες. Αυτό δημιουργεί πολύ έντονη θερμική επιβάρυνση ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα” όπως είπε στον Αθήνα 984 ο Μετεωρολόγος Στρατής Βουγιούκας . Συγκεκριμένα για την Αθήνα ανέφερε πως η κατάσταση στο κέντρο της πόλης θα είναι αρκετά δύσκολη το προσεχές διήμερο με μέγιστη θερμοκρασία 38 με 39 βαθμούς Ο Ιούλιος βάζει υποψηφιότητα να είναι ένας από τους θερμότερους που έχουμε δει υπογράμμισε.

Ανοιχτές για όσες ημέρες διαρκέσουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι κλιματιζόμενες αίθουσες σε επτά Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων 9 το πρωί με 9 το βράδυ. Επιπλέον καθημερινά θα λειτουργεί η «Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου, έως τις 7.30 το απόγευμα.

Αυξημένη εποπτεία θα υπάρχει για τους ωφελούμενους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου. Επίσης οι ομάδες streetwork του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων σε δύο βάρδιες θα προσφέρουν βοήθεια γεύματα νερό και είδη πρώτης ανάγκης στους άστεγους της πόλης.

Οριοθετηθηκε η πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο Αττικής πλησίον του αεροδρομίου Σπάτων. Στο σημείο παραμένουν ισχυρες πυροσβεστικές δυνάμεις .

Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα κυρίως στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου και Ροδόπης, με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν φωτιά από αμέλεια.

Με drones θα ελέγχει τις περιοχές πρασίνου της Αθήνας η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας.

Νέο μήνυμα προς τη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας ότι «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται», έστειλε αργά χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ενημέρωσε τους ηγέτες της Συμμαχίας για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας έχει επιλέξει να μην εφαρμόζει ένα κρίσιμο άρθρο της Συμφωνίας ως προς το ενιαίο όνομα της γειτονικής χώρας έναντι όλων και να αποκαλεί τη χώρα του «Δημοκρατία της Μακεδονίας» εντός των συνόρων, υπογράμμισε ωστόσο ότι «εντός της αίθουσας και παρουσία όλων των ηγετών του ΝΑΤΟ δεν ακολούθησε αυτή την τακτική και χρησιμοποίησε τη συνταγματική ονομασία της χώρας του». «Η Ελλάδα δεν θα αποκαλύψει αυτή τη στιγμή τα όπλα τα οποία έχει στη διάθεσή της για να απαντήσει σε μία ενδεχόμενη επιμονή της ηγεσίας της γειτονικής χώρας μη χρησιμοποίησης της συνταγματικής ονομασίας», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό , ενόψει της σημερινής συνάντησης με τον γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση «εξακολουθεί και στηρίζει την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ των δύο κοινοτήτων, προφανώς στη βάση των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών» και αυτή «είναι μία θέση από την οποία η Αθήνα και η Λευκωσία δεν αποκλίνουν».

Δεν πέρασαν παρά λίγες μόνο ώρες μετά την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και η ίδια η πραγματικότητα διαψεύδει τον κυβερνητικό εφησυχασμό περί «ήρεμων νερών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες με σκάφος του ελληνικού Λιμενικού, το οποίο συγκρούστηκε με τουρκικό αλιευτικό βορειοανατολικά της βραχονησίδας Ζουράφα, με την Ακτοφυλακή της γειτονικής χώρας να εκδίδει στη συνέχεια ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για παρενόχληση του αλιευτικού από την ελληνική ακτοφυλακή.

«Σε δύο μόλις ημέρες, τόσο ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας όσο και η τουρκική πλευρά παραβιάζουν ευθαρσώς το διεθνές δίκαιο σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων και ο διεθνώς αποδυναμωμένος κύριος Μητσοτάκης συνεχίζει ατάραχος την Ι.Χ. εξωτερική πολιτική του», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ .

Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ και των μέσων ενημέρωσης, συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Σύμφωνα με τις πηγές, η συζήτηση θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Την διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητούν 70 μέλη του κόμματος με επιστολή τους και στον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη, Τον κατηγορούν για αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφορά.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα δηλώσεων στήριξης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Μήνυμα από την Καλαμάτα ότι σήμανε η ώρα για «αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης» έστειλε μιλώντας σε στελέχη και φίλους του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος στις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου Χαρης Δούκας. “Ζητάμε μία καθαρή διαδρομή με ισονομία, όλοι οι υποψήφιοι. Έχω στείλει και επιστολή. Πρότεινα και κώδικα δεοντολογίας. Είχαμε πολλές φορές προβλήματα από δηλητήρια» ειπε ο κ. Δούκας επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- πως οι εσωκομματικές εκλογές πρέπει να γίνουν με αμιγώς πολιτικούς όρους. “Στις 6 του Οκτώβρη θέλουμε μαζική συμμετοχή. Θα τα καταφέρουμε, θα το καταφέρετε. Μπορούμε να το καταφέρουμε και έτσι μόνο θα νικήσουμε» κατεληξε.

Στάση εργασίας από τώρα έως τη λήξη του ωραρίου εργασίας, και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια πραγματοποιει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη του γενικού του γραμματέα Δημήτρη Αντωνίου, εργαζόμενου επί 19 χρόνια στο ΕΚΠΑ.

Ξεκινησε η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της χώρας.

Απέρριψε ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς το αίτημα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να αρθούν όλοι οι περιορισμοί στη χρήση όπλων που προμηθεύουν δυτικοί σύμμαχοι στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του στον πόλεμο με τη Ρωσία. «Ουδείς σχεδιάζει να αλλάξει προηγούμενα μέτρα και κατευθυντήριες οδηγίες και υπάρχουν καλοί λόγοι», τόνισε ο κ. Σολτς

 

 

ΚΑΙΡΟΣ

Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα έως 39 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα