back to top
27.8 C
Athens
Κυριακή, 4 Αυγούστου, 2024

27.8 C
Athens
Κυριακή, 4 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Καμίνι η χώρα, με το θερμόμετρο σε ορισμένες περιοχές να δείχνει 42 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία για περισσότερες από 10 μέρες θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, δημιουργώντας πολύ έντονη θερμική επιβάρυνση, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα” είπε στον Αθήνα 9.84 ο μετεωρολόγος Στρατής Βουγιούκας.

Σε επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων. Ανοιχτές από σήμερα και για όσες ημέρες χρειαστεί ,από τις 9 το πρωί έως τις εννέα το βράδυ, οι κλιματιζόμενες αίθουσες και στις επτά Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων. Η Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων του δήμου Αθηναίων,
λειτουργεί καθημερινά, από τις 8.30 π.μ. έως τις επτά και μισή το απόγευμα. Οι πολίτες και ιδιαίτερα όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, μπορούν να καλούν στο 2103638049. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας athina984.gr.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στη Σαλμώνη Ροδόπης. Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα σε Έβρο και Ροδόπη. Με drones θα ελέγχει τις περιοχές πρασίνου της Αθήνας η Δημοτική Αστυνομία.

Τις επόμενες ημέρες θα διαβιβαστεί από την Εισαγγελία το πόρισμα για την πυρκαγιά στην Ύδρα που αποδίδεται σε πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν από θαλαμηγό ναυλωμένη από επιχειρηματίες από το Καζακστάν γνωστοποίησε στη Βουλή, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση.

Για φιάσκο, έκανε λόγο ο κ. Χαρίτσης λέγοντας ότι «δεν μπορεί να επιτρέπεται στους ζάμπλουτους ολιγάρχες να διαφεύγουν ανενόχλητοι για το Καζακστάν και να την πληρώνουν οι καμαρότοι και το πλήρωμα της θαλαμηγού».

Διπλά πυρά από τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για ελληνοτουρκικά και Βόρεια Μακεδονία. «Τουρκία και Βόρεια Μακεδονία παραβιάζουν ευθαρσώς το διεθνές δίκαιο και ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει ατάραχος την ιδιωτική εξωτερική πολιτική του» αναφέρει- μεταξύ άλλων- το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για το περιστατικό επακούμβησης σκάφους του Λιμενικού με τουρκικό αλιευτικό εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων στη Ζουράφα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι …« το τουρκικό λιμενικό εντάσσει την Ζουράφα στις θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας του, κατά παράβαση κάθε έννοιας
διεθνούς νομιμότητας».

«Η ίδια η πραγματικότητα διέψευσε τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι η νήσος Ζουράφα είναι δικό της έδαφος. Το ελληνικό Λιμενικό εντόπισε ένα τουρκικό αλιευτικό σκάφος σε ελληνικά χωρικά ύδατα και ακολούθησε ό,τι προβλέπει η διαδικασία», επεσήμανε στον ΣΚΑΙ
ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ,αξιολογώντας το «επεισόδιο» αυτό, ως κάτι όχι και τόσο σημαντικό.

Εν τω μεταξύ το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση το του Ελληνα πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη με τον γ.γ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Η ελληνική κυβέρνηση «εξακολουθεί και στηρίζει την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ των δύο κοινοτήτων, προφανώς στη βάση των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών» και αυτή «είναι μία θέση από την οποία η Αθήνα και η Λευκωσία δεν αποκλίνουν» είπε από την Ουάσιγκτον μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο Κυπριακό.

Για τη στάση της νέας ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας ο πρωθυπουργός εξέπεμπε νέο μήνυμα, τονίζοντας ότι «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται». «Η Ελλάδα δεν θα αποκαλύψει αυτή τη στιγμή τα όπλα τα οποία έχει στη διάθεσή της για να απαντήσει σε μία ενδεχόμενη επιμονή της ηγεσίας της γειτονικής χώρας μη χρησιμοποίησης της συνταγματικής ονομασίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Άμεσα αντέδρασε το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή δημοσίευμα που έφερε εργοδότρια στην Πάρο να ζητά από εργαζόμενη μητέρα να βάλει και την κόρη της να εργαστεί προκειμένου να καλύψει το αντίτιμο για το κατάλυμα που τους προσφέρει.

Όπως ενημέρωσε τη Βουλή, η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως, μόλις διάβασε το συγκεκριμένο δημοσίευμα αλλά και σχετική ανακοίνωση του κόμματος της Νέας Αριστεράς, ζήτησε αμέσως από την Επιθεώρηση Εργασίας να εξετάσει την υπόθεση, όμως – όπως είπε- διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει καταγγελία.

Ζήτησε δε, από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Αριστεράς Νάσο Ηλιόπουλο ο οποίος αναπτύσσοντας επίκαιρη ερώτησή του, αναφέρθηκε στο θέμα, να της δώσει την συγκεκριμένη καταγγελία ,ώστε η Επιθεώρηση Εργασίας να προβεί άμεσα σε έλεγχο.

«Δεν θέλω να κερδίσουμε τη ΝΔ επειδή έχουμε εμμονή με το να την κερδίσουμε, αλλά για να μπορέσουμε να προσφέρουμε ανακούφιση και μία κοινωνική πολιτική στη χώρα μας», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Talk Radio 98.9.

Στο ΠΑΣΟΚ τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κινήματος. Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα δηλώσεων στήριξης του Νίκου Ανδρουλάκη. Μήνυμα από την Καλαμάτα ότι σήμανε η ώρα για «αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης» έστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας.

Όπως είπε “στις 6 του Οκτώβρη θέλουμε μαζική συμμετοχή. Θα τα καταφέρουμε. Μπορούμε να το καταφέρουμε και έτσι μόνο θα νικήσουμε», τόνισε ο κ Δούκας.

Τριήμερος δωρεάν δερματολογικός έλεγχος θα πραγματοποιείται στο 1ο, 2ο και 6ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων, κατόπιν ραντεβού στις 16, 17 και 18 Ιουλίου 9 το πρωί με 2μμ, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση καρκινικών και προ-καρκινικών παθήσεων. Περισσότερα στο athina984.gr.

Στη Λωρίδα της Γάζας 32 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, ενώ το Ισραήλ συνεχίζει τις επιχειρήσεις του.

Και ο καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα στην Αττική. Το θερμόμετρο στην Αθήνα θα φθάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου. 36 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα