back to top
33.2 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

33.2 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

Δούκας: Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων αν εκλεγώ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Χρειάζεται κυβερνητική ανατροπή

Διαβάστε επίσης

Για την παραμονή του στη θέση του δημάρχου Αθηναίων, ακόμα και αν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, διαβεβαίωσε ο Χάρης Δούκας με συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και το δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο.

Αρχικά ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στο κύκλωμα εκβιαστών καταστηματαρχών, ξεκαθαρίζοντας πως θα επιδείξει μηδενική ανοχή.

«Είναι ένα τεράστιο πλοκάμι, το οποίο είναι σε τρεις υπηρεσίες. Είναι ο Δήμος, το υπουργείο Πολιτισμού και η Περιφέρεια. Είναι σαφές ότι η ιστορία αυτή έχει βάθος. Είμαστε εδώ να πούμε ότι θα δείξουμε μηδενική ανοχή, όποιος κι αν είναι, όπου κι αν ανήκει. Πρέπει να σπάσουμε το απόστημα με κάθε τρόπο», δήλωσε.

Ο Δήμος Αθηναίων, συνέχισε ο ίδιος θα προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές και συνολικές παρεμβάσεις. «Να ‘σφίξουμε’ τα πρόστιμα και τους ελέγχους», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

«Θα ασκήσω το δημοκρατικό μου δικαίωμα. Της κυβέρνησης δεν της αρέσει να λέω ότι υπάρχουν λίγες μεγάλες εταιρείες, οι οποίες νέμονται όλο το Ταμείο Ανάκαμψης, ότι στο ΕΣΥ έχουμε αυτή την κατάντια. Δεν είναι δουλειά του δημάρχου να ασχολείται με τους άστεγους, με τη φτώχεια; Έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη συγκυρία. Έχουμε ένα επιτελικό κράτος που δημιουργεί ανισότητες».

Ταυτόχρονα ο Χ. Δούκας ξεκαθάρισε: «Θα παραμείνω και δήμαρχος, όπως είναι το ευρωπαϊκό κεκτημένο, διότι είναι ενδυνάμωση του θεσμού να μπορούμε να παλέψουμε για τις διεκδικήσεις της Αθήνας».

Ο κ. Δούκας τόνισε ότι στόχος του είναι να δημιουργηθούν συνθήκες προόδου και ανάπτυξης. «Η χώρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αδιέξοδο και χρειαζόμαστε κυβερνητική ανατροπή. Βαθαίνει η κρίση και η φτώχεια, μπορεί η κυβερνητική κρίση να γίνει και εθνική».

Και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε πρώτοι στο ΠΑΣΟΚ να αλλάξουμε, για να δείξουμε το παράδειγμά μας, ότι πρέπει να γίνουμε συμμετοχικοί για να αλλάξουμε τη χώρα προς μια προοδευτικοί κατεύθυνση με στόχο να μειώσουμε τις ανισότητες μέσα στην κοινωνία.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα