back to top
29.9 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

29.9 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

Δικαστική δικαίωση για τον Ελ Γκαζί για «άδικη» λύση του συμβολαίου του

Διαβάστε επίσης

Δικαστήριο της Γερμανίας δικαίωσε τον Ολλανδό επιθετικό Ανουάρ Ελ Γκαζί, υποστηρίζοντας πως «λύθηκε αδίκως» το συμβόλαιό του με τη Μάιντς, με αφορμή τη δημόσια υποστήριξή του προς τους Παλαιστίνιους στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς.

Η Μάιντς ανέστειλε αρχικά τον Ελ Γκαζί και στη συνέχεια τερμάτισε το συμβόλαιό του τον Νοέμβριο μετά τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με τη σύγκρουση, παρόλο που ο φόργουορντ είπε ότι «δεν είχε μετανιώσει ή τύψεις» για τη στάση του.

Ένας εκπρόσωπος της Μάιντς είπε στο Reuters ότι περίμεναν τους γραπτούς λόγους του δικαστηρίου για την απόφαση πριν αποφασίσουν εάν θα ασκήσουν έφεση. Ο Ελ Γκαζί είχε συμβόλαιο με τη Μάιντς μέχρι το 2025 και το «Athletic» ανέφερε ότι ο σύλλογος πρέπει να πληρώσει τους μισθούς του για τους τελευταίους εννέα μήνες, συνολικού ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο 29χρονος, ο οποίος έχει παίξει επίσης στην Premier League με τις φανέλες των Άστον Βίλα και Έβερτον, τέθηκε για πρώτη φορά σε αναστολή στις 17 Οκτωβρίου λόγω της αρχικής του ανάρτησης την οποία έκτοτε διέγραψε. Ωστόσο, συνέχισε με αναρτήσεις που σχετίζονται με τη σύγκρουση, λέγοντας ότι δεν μπορεί να μείνει σιωπηλός, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη δολοφονία χιλιάδων παιδιών στη Γάζα.

Η Μάιντς, η οποία τον είχε επαναφέρει στην ομάδα μετά την αρχική του αποβολή, τόνισε εκείνη την περίοδο πως οι θέσεις του αντιμετωπίστηκαν με «έκπληξη» και τις χαρακτήρισε «ακατανόητες» πριν πάρει την απόφαση να λύσει το συμβόλαιό του.

Η Nujum Sports, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστήριξε τον Ελ Γκαζί και τον βοήθησε να οργανώσει έναν φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για τα παιδιά της Γάζας, περιέγραψε την συγκεκριμένη απόφαση ως «ετυμηγορία ορόσημο».

«Ελπίζουμε οι σύλλογοι και οι επαγγελματικοί φορείς να λαμβάνουν υπόψη τους και να μην συνεχίσουν να καταπιέζουν τη νόμιμη ελευθερία του λόγου, πιέζοντας τους αθλητές να παραμείνουν σιωπηλοί ή να υιοθετήσουν μια συγκεκριμένη θέση, υπό την απειλή του τερματισμού των συμβολαίων», ανέφερε στο X ο οργανισμός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα