back to top
29 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

29 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση, στο 37ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Σερρών, εκατέρωθεν της οδού στο δήμο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Άμεσα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στον ‘Αγιο Χαράλαμπο Κορινθίας. Επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στα δρομολόγια του προαστιακού στην γραμμή Κιάτο – Πειραιάς. Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία των τρένων του προαστιακού είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Πλάκα Λιτοχώρου Πιερίας όπου επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, ενώ για την κατάσβεσή της επιχείρησαν  πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου για τον καύσωνα προχώρησε  η ΕΜΥ, προειδοποιώντας ότι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. Ο υδράργυρος αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας (κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια) και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, φτάνοντας και τους 43 βαθμούς κελσίου κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο σε Κορινθία, Αργολίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Έβρο και Ροδόπη

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Σε επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων. Ανοιχτές για όσες ημέρες χρειαστεί ,από τις 9 το πρωί έως τις  εννέα το βράδυ, οι κλιματιζόμενες αίθουσες και στις επτά Λέσχες Φιλίας του Δήμου. Η «Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων του δήμου Αθηναίων λειτουργεί καθημερινά έως τις επτά και μισή το απόγευμα. Οι πολίτες και ιδιαίτερα όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, μπορούν να καλούν στο 2103638049.  Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας 3w.athina984.gr

Τους αρχηγούς και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα ενημερώσει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, μεθαύριο, Δευτέρα (15 Ιουλίου), σχετικά με θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Τη Σύρο επισκέπτεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με μπαλώματα την έλλειψη σε υποδομές και την υποστελέχωση» δήλωσε μετά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης. «Είναι δέσμευσή μου, η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας». συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Παρέμβαση Χάρη Δούκα για να αποφευχθεί “νέο φιάσκο” με τα τιμολόγια ρεύματος. “Μετά το φιάσκο στο θέμα των επιδοτήσεων ρεύματος στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ζούμε το προαναγγελθέν φιάσκο με τα πράσινα τιμολόγια -που τόσο πολύ αγωνίστηκε για να επιβάλει ο υπουργός Ενέργειας- και τις πολύ μεγάλες αυξήσεις που αυτά φέρνουν μέσα στο καλοκαίρι σε εκατομμύρια νοικοκυριά και επαγγελματίες” αναφέρει σε παρέμβασή του ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ο αντίπαλός μας δεν είναι ένας από τους συνυποψηφίους μας. Είναι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που αυτή τη στιγμή ο κόσμος της έχει γυρίσει την πλάτη» τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Action24», ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΑ, Παύλος Γερουλάνος.

Νόμιμα είχε στην κατοχή του το όπλο με το οποίο αφαίρεσε τη ζωή της συζύγου του και στην συνέχεια και τη δική του ο 43χρονος στην Αμφιλοχία σύμφωνα με την Αστυνομία, τα ξημερώματα του Σαββάτου. Το όπλο του είχε αφαιρεθεί προσωρινά κατόπιν σχηματισμού δικογραφίας για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας τον Μάιο αλλά μετά την αθώωσή του του επεστράφη. Να σημειωθεί ότι ο δράστης και αυτόχειρας είχε στήσει καρτέρι στην πρώην σύζυγό του και την σκότωσε μόλις έφτασε στο σπίτι ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Περισσότεροι από 71 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 289 τραυματίστηκαν από επίθεση του Ισραήλ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, με το Τελ Αβίβ να υποστηρίζει πως είχε σαν στόχο τον στρατιωτικό ηγέτη της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ. Ο ισχυρισμός του Ισραήλ ότι στοχοθέτησε ηγέτες της Χαμάς σε έναν σημερινό αεροπορικό βομβαρδισμό στη Γάζα είναι “ψευδής”, ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της η Χαμάς.

Παράλληλα, τουλάχιστον 17 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από επίθεση των Ισραηλινών σε τόπο προσευχής, σε έναν παραθαλάσσιο καταυλισμό για εκτοπισμένους, που βρίσκεται στα δυτικά της πόλης της Γάζας, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι του τομέα Υγείας.

Ανοιχτά θα είναι αύριο Κυριακή τα καταστήματα στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων.

ΚΑΙΡΟΣ  

Γενικά αίθριος για αύριο  στην Αττική. Θερμοκρασία έως 39 βαθμούς Κελσίου. 37 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα