back to top
29 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

29 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Σε σοκ οι ΗΠΑ αλλά και όλος ο πλανήτης μετά την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο Ντόναλντ Τράμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πενσυλβάνια και είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό στο αυτί του.

Σύμφωνα με το FBI ο δράστης είναι ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς. Φωτογραφίες του δράστη κάνουν το γύρο του διαδικτύου με το FBI να αναζητά τα κίνητρά του για το αν έδρασε μόνος και το πώς κατάφερε να φτάσει τόσο κοντά στο σημείο της συγκέντρωσης χωρίς να γίνει αντιληπτός από τις δυνάμεις ασφαλείας και τους άνδρες των μυστικών υπηρεσιών. Από τη δολοφονική επίθεση, εκτός από το δράστη, ένας θεατής είναι νεκρός και δύο βαριά τραυματίες.

Κανονικά θα συμμετάσχει αύριο στο συνέδριο του ρεπουμπλικανικού κόμματος ο Ντόναλντ Τράμπ μετά τον τραυματισμό του.

Στον Λευκό Οίκο επέστρεψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μετά από το συμβάν στη συγκέντρωση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια.

Σε έκτακτο διάγγελμά του που αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν επέμεινε στο ότι «δεν υπάρχει καμιά θέση στην Αμερική για τη βία αυτού του είδους», την οποία χαρακτήρισε «άρρωστη», υπογραμμίζοντας πως «οι πάντες πρέπει να την καταδικάσουν».

Ηγέτες από όλο τον κόσμο καταδίκασαν την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η πολιτική βία είναι μη αποδεκτή στις δημοκρατικές κοινωνίες, αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για την επίθεση στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Του εύχομαι πλήρη και γρήγορη ανάρρωση, όπως και σε όσους από τους παρευρισκόμενους τραυματίστηκαν, αλλά και συλλυπητήρια στην οικογένεια του ανθρώπου από το πλήθος που σκοτώθηκε, επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Στα ύψη ο υδράργυρος και σήμερα με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων. Ανοιχτές για όσες ημέρες χρειαστεί ,από τις 9 το πρωί έως τις εννέα το βράδυ, οι κλιματιζόμενες αίθουσες και στις επτά Λέσχες Φιλίας του Δήμου. Η «Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων του δήμου Αθηναίων λειτουργεί καθημερινά έως τις επτά και μισή το απόγευμα. Οι πολίτες και ιδιαίτερα όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, μπορούν να καλούν στο 2103638049. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα σε περιφέρεια Αττικής, Κρήτης καθώς και στις περιφερειακές ενότητες Κορινθίας, Αργολίδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Έβρου και Ροδόπης, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Δεν καταργείται η πενθήμερη εργασία και το 40ωρο στην Ελλάδα, αναφέρει , μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη Κυριακάτικη ενημέρωση που κάνει μέσα από την προσωπική του σελίδα στο fb. Απλά δόθηκε η δυνατότητα για μια πρόσθετη βάρδια εργασίας σε συγκεκριμένους και ελάχιστους κλάδους της οικονομίας, » τονίζει ο κ. Μητσοτάκης . Ο πρωθυπουργός αναφέρεται επίσης σε πολλά θέματα της ειδησεογραφίας, συμπεριλαμβανομένης της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Την προστασία εμπορικού πλοίου που πραγματοποιούσε διέλευση από τον κόλπο του Άντεν, εξασφάλισε η Φρεγάτα ΨΑΡΑ, η οποία, σύμφωνα με πηγές από το ΓΕΕΘΑ, κατάφερε να αντιμετωπίσει με επιτυχία επίθεση μη επανδρωμένων αεροχημάτων, καταρρίπτοντας ένα από αυτά και απομακρύνοντας τα υπόλοιπα, χρησιμοποιώντας το σύστημα antidrone.

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το πρωί της Κυριακής στην Πλατεία Βικτωρίας με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι πεθερός χτύπησε τον γαμπρό του με κοντάκι όπλου και στη συνέχεια πυροβόλησε στον αέρα. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι πυροβολισμοί ήταν στον αέρα, ενώ ο τραυματίας πιθανότατα έχει χτυπηθεί από κοντάκι όπλου και μεταφέρεται στο «Γεννηματάς».

Ανοιχτά θα είναι σήμερα Κυριακή τα καταστήματα στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων. Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας είναι 11:00 με 6 το απόγευμα για τα καταστήματα και 11:00 με 8 για τα πολυκαταστήματα, μεγάλα καταστήματα και εμπορικά κέντρα

Στην αθλητική επικαιρότητα

Σε ρυθμούς Euro όλη η Ευρώπη όπου απόψε στις 10 ώρα Ελλάδος πραγματοποιείται στη Γερμανία ο τελικός του Euro μεταξύ Ισπανίας και Αγγλίας. Τον αγώνα θα μεταδώσει ζωντανά η ΕΡΤ.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα