back to top
34.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

34.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Σε ύφεση αυτή την ώρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου, λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, κοντά σε κατοικίες. Σύμφωνα με την Αστυνομία, παραμένει κλειστή η λεωφόρος Σουνίου από την οδό Ακτής Ανδρέα Παπανδρέου στο ρεύμα προς Σούνιο και από τον Ναό του Ποσειδώνα προς Λαύριο. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις και πλωτό μέσο του Πυροσβεστικού Σώματος. Το δεύτερο μήνυμα μέσω του 112 κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν προς Ανάβυσσο.  

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτική έκταση στην Κώμη Χίου. Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά σε περιοχή με μαστιχόδεντρα μεταξύ της Κώμης και της Καλαμωτής Χίου όπου επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.  

Βαριές κατηγορίες για πέντε κακουργήματα και σειρά πλημμελημάτων αντιμετωπίζουν οι 74 συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια, έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Ενώπιον του εισαγγελέα οδήγηθηκαν οι 72 εξ’ αυτών καθώς άλλα δύο άτομα νοσηλεύονται υπό κράτηση στο Λαϊκό νοσοκομείο. Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους. 

Σοκ προκάλεσε η απόπειρα δολοφονίας του πρώην Αμερικανού προέδρου και νυν υποψηφίου για τις αμερικανικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια ομιλίας του στην Πενσυλβάνια. Το FBI αναζητά τα κίνητρα του  ενόπλου όσο και τα κενά ασφαλείας στη φύλαξή του Τραμπ. Όπως έγινε γνωστό, ως δράστης έχει αναγνωριστεί ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς, από την Πενσυλβάνια ο οποίος έχει καταγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους ως Ρεπουμπλικάνος. 

“Αυτή τη στιγμή, είναι σημαντικότερο από ποτέ, να παραμείνουμε ενωμένοι και να δείξουμε τον αληθινό χαρακτήρα μας ως Αμερικανοί, παραμένοντας δυνατοί και αποφασισμένοι”, ανέφερε ο Τραμπ στη δεύτερη ανάρτησή του μετά την επίθεση. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καταδίκασε την επίθεση και επέμεινε στο ότι «δεν υπάρχει καμιά θέση στην Αμερική για τη βία αυτού του είδους» ενώ την απόπειρα καταδίκασαν ηγέτες από όλο τον κόσμο. 

«Η πολιτική βία είναι μη αποδεκτή στις δημοκρατικές κοινωνίες», αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Οι πράξεις πολιτικής βίας αποτελούν απειλή για την Δημοκρατία παγκοσμίως και είναι αυτονόητα απαράδεκτες και κατακριτέες» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. 

Να «αποτιμήσουν» τις «πολιτικές τους που υποκινούν σε μίσος κατά πολιτικών αντιπάλων, χωρών και λαών» κάλεσε τις ΗΠΑ η Ρωσία. 

Στα ύψη ο υδράργυρος και σήμερα με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων. Ανοιχτές για όσες ημέρες χρειαστεί ,από τις 9 το πρωί έως τις  εννέα το βράδυ, οι κλιματιζόμενες αίθουσες και στις επτά Λέσχες Φιλίας του Δήμου. Η «Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων του δήμου Αθηναίων λειτουργεί καθημερινά έως τις επτά και μισή το απόγευμα. Οι πολίτες και ιδιαίτερα όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, μπορούν να καλούν στο 2103638049.  Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας 3w.athina984.gr 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα σε περιφέρεια Αττικής, Κρήτης καθώς και στις περιφερειακές ενότητες Κορινθίας, Αργολίδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Έβρου και Ροδόπης, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.  

Δεν καταργείται η πενθήμερη εργασία και το 40ωρο στην Ελλάδα, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη Κυριακάτικη ενημέρωσή του. «Απλά δόθηκε η δυνατότητα για μια πρόσθετη βάρδια εργασίας σε συγκεκριμένους και ελάχιστους κλάδους της οικονομίας» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.  Ο πρωθυπουργός αναφέρεται επίσης σε πολλά θέματα της ειδησεογραφίας, συμπεριλαμβανομένης της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ. 

Στο σκάνδαλο της Novartis επανέρχεται με νέα ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. τονίζοντας το ερώτημα «γιατί η κυβέρνηση επιμένει στην αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων;». 

Προκλητική χαρακτήρισε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης αναφέροντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε να υπερασπιστεί τους πρωταγωνιστές των πιο σκοτεινών ημερών για τη Δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου στη χώρα μας. 

 Επίθεση στην κυβέρνηση για την εικόνα της αγοράς και την ακρίβεια εξαπέλυσε από την Πρέβεζα o υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. «Μιλάμε για ένα βίαιο και άδικο εκσυγχρονισμό, για τους πολύ λίγους που παίρνουν πάρα πολλά, και όλοι οι υπόλοιποι, όλοι εμείς, σχεδόν τίποτα». είπε αναφερόμενος στην εικόνα της οικονομίας. 

 Στη διεθνή επικαιρότητα 

Νέες πληροφορίες για την επίθεση στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός οικογενειακής διαμάχης σε κατοικία στο ‘Αλμπσταντ. Ένας άνδρας σκότωσε με πυροβόλο όπλο τρία μέλη της οικογένειάς και αυτοκτόνησε. Η αστυνομία της περιοχής έχει αποκλείσει το σημείο, διαβεβαιώνει ωστόσο ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους πολίτες. 

Αρκετοί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σήμερα από αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών που έπληξε σχολείο στην κεντρική Γάζα, δήλωσαν αξιωματούχοι του τομέα της υγείας. Το γραφείο των ΜΜΕ της Χαμάς ανέφερε 12 νεκρούς, προσθέτοντας ότι το σχολείο προσέφερε καταφύγιο σε εκτοπισμένους ανθρώπους.  

Την απόφαση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος να σταματήσουν οι έμμεσες διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν για τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, καταγγέλλοντας την «έλλειψη σοβαρότητας» και τις «σφαγές» του Ισραήλ,  ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ανώτερο στέλεχος της Χαμάς. 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών, η Αμερικανίδα ηθοποιός Σάνεν Ντόχερτι περισσότερο γνωστή για τη συμμετοχή της στις αμερικανικές τηλεοπτικές σειρές Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς και Οι Μάγισσες, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, ανέφερε σήμερα το περιοδικό People. 

Στην αθλητική επικαιρότητα  

Σε ρυθμούς Euro όλη η Ευρώπη όπου απόψε στις 10 ώρα Ελλάδος πραγματοποιείται στη Γερμανία ο τελικός του Euro μεταξύ Ισπανίας και Αγγλίας. Τον αγώνα θα μεταδώσει ζωντανά η ΕΡΤ.  

ΚΑΙΡΟΣ   

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 37 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.   

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα