back to top
29 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

29 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 05:00

Διαβάστε επίσης

Υψηλές θερμοκρασίες που θα επιμείνουν έως και το επόμενο Σαββατοκύριακο, είναι το χαρακτηριστικό του καιρού σε όλη τη χώρα, με τις μέγιστες τιμές σε αρκετές περιοχές να αγγίζουν καθημερινά τους 40°C.

Χθες, το θερμόμετρο έδειξε 41°C στους νομούς Κιλκίς, Λακωνίας και Μεσσηνίας, με τους επιστήμονες να επισημαίνουν τον κίνδυνο θερμικής καταπόνησης.

Οι ειδικοί συνιστούν στους πολίτες, και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορίας 4 προβλέπεται για σήμερα, στις περιφέρειες Αττικής και Κρήτης καθώς και σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, του Βορείου Αιγαίου, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σε επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων καθώς συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες.
Ανοιχτές για όσες ημέρες χρειαστεί, οι κλιματιζόμενες αίθουσες και στις επτά Λέσχες Φιλίας του Δήμου από τις 9 το πρωί έως τις εννέα το βράδυ. Η «Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων του δήμου Αθηναίων λειτουργεί καθημερινά έως τις επτά και μισή το απόγευμα.
Οι πολίτες και ιδιαίτερα όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, μπορούν να καλούν στο 2103638049. Αναλυτικές πληροφορίες στον ιστότοπο του σταθμού μας 3w.athina984.gr

«Λόγω των συνθηκών καύσωνα που επικρατούν στην περιοχή της Πάτρας, δημιουργήθηκε στρέβλωση γραμμής στην περιοχή της ισόπεδης διάβασης της οδού Κανελλοπούλου», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΟΣΕ, σχετικά με την απόφαση που ελήφθη για τη διακοπή όλων των δρομολογίων του προαστιακού σιδηρόδρομου της Πάτρας, μεταξύ Πάτρας – Ρίου.
Οι εργασίες αποκατάστασης «θα ξεκινήσουν άμεσα, αφού το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες», ανακοίνωσε ο ΟΣΕ.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η βία να γίνει κανονικότητα, πρέπει να τερματιστεί το μίσος στη χώρα», τόνισε στο διάγγελμά του στον Αμερικανικό λαό, μία ημέρα μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.
Είπε ότι καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές «θα πρέπει τα πράγματα να ηρεμήσουν» και ξεκαθάρισε ότι «η πολιτική δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι πεδίο μάχης και σκοτωμών».

Εν τω μεταξύ, ως «πιθανή πράξη εγχώριας τρομοκρατίας», αντιμετωπίζει το FBI την επίθεση εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στην Πενσυλβάνια.
Η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αστυνομία η οποία επιβεβαίωσε ότι στο αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκε ένας «ύποπτος» μηχανισμός που έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της υπηρεσίας για εξέταση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στο Μιλγουόκι για το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων όπου θα λάβει και επισήμως το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
«Δεν θα αφήσω έναν σκοπευτή ή δολοφόνο να μου επιβάλει αλλαγή του προγράμματος ή οτιδήποτε άλλο» αναφέρει ο πρώην πρόεδρος σε ανάρτησή του στο προσωπικό του δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης.

Ως δράστης της επίθεσης αναγνωρίστηκε ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς, ενώ ο 50χρονος Κόρεϊ Κομπερατόρε, είναι ο άνθρωπος που σκοτώθηκε από τα πυρά, σύμφωνα με ανάρτηση της οικογένειάς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την απόπειρα καταδίκασε η πολιτική και η πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας. Σε επίσημη ανακοίνωση της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη για την αποτρόπαιη δολοφονική επίθεση, τονίζοντας ότι «Η πολιτική βία, όπως και κάθε άλλη μορφή της, δεν έχει καμία θέση στις δημοκρατικές κοινωνίες».

Βαριές κατηγορίες για πέντε κακουργήματα και σειρά πλημμελημάτων αντιμετωπίζουν οι 74 συλληφθέντες για τα επεισόδια του Σαββάτου, έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού.
Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 72 εξ’ αυτών καθώς άλλα δύο άτομα νοσηλεύονται υπό κράτηση στο Λαϊκό νοσοκομείο. Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Σήμερα το πρωί θα γίνει η μεταγωγή από τη Μυτιλήνη, στον Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά, με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας, του 43χρονου λιμενικού που ξυλοκόπησε άγρια τη σύντροφό του, επίσης στέλεχος του λιμενικού, μπροστά στα 2 παιδιά του.

Στη διεθνή επικαιρότητα
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας καταδίκασε τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μην σιωπά μπροστά σ’ αυτή τη «σφαγή χωρίς τέλος».

Οι Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν το βράδυ πως διεξήγαγαν δυο στρατιωτικές επιχειρήσεις, με βαλλιστικούς πυραύλους και drones, μια στον Κόλπο του Άντεν και δεύτερη στην Εϊλάτ, στο νότιο Ισραήλ.

Στην αθλητική επικαιρότητα,
Η Ισπανία νίκησε 2-1 την Αγγλία στον τελικό του Euro 2024 στο Βερολίνο και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για τέταρτη φορά στην Ιστορία της.

ΚΑΙΡΟΣ
Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα