back to top
29.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

29.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Ρεπουμπλικανοί κατηγορούν τον Τζο Μπάιντεν για την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια.

“Το κεντρικό πρόσταγμα της εκστρατείας Μπάιντεν είναι πως ο αντίπαλός του είναι αυταρχικός φασίστας, που πρέπει να τον σταματήσουν με κάθε κόστος. Αυτή η ρητορική οδήγησε απευθείας στη δολοφονική επίθεση” υποστήριξε μέσω X o γερουσιαστής της αμερικανικής δεξιάς, Τζέι Ντι Βανς, που προαλείφεται για υποψήφιος αντιπρόεδρος του μεγιστάνα.

Ανάλογες δηλώσεις και από στέλεχος της εκστρατείας Τραμπ, τον πρόεδρο της βουλής των Αντιπροσώπων και βουλευτές.

Σε ενότητα, πάντως, κάλεσαν τους Αμερικανούς Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ, μετά από μήνες έντονης πόλωσης.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η βία να γίνει κανονικότητα, πρέπει να τερματιστεί το μίσος στη χώρα», τόνισε σε διάγγελμά του ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στο Μιλγουόκι για το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών όπου θα λάβει και επισήμως το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Δεν θα αφήσω έναν σκοπευτή ή δολοφόνο να μου επιβάλει αλλαγή του προγράμματος ή οτιδήποτε άλλο» αναφέρει σε ανάρτησή του.

Ως «πιθανή πράξη εγχώριας τρομοκρατίας», αντιμετωπίζει το FBI το σοκαριστικό περιστατικό στην Πενσιλβάνια.

Σε παράταση έως τα τέλη Αυγούστου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φαίνεται να οδηγείται και φέτος το υπουργείο Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι έως σήμερα διαμηνύει κατηγορηματικά ότι δεν θα δώσει άλλα χρονικά περιθώρια, καθώς 11 ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμία εκκρεμούν ακόμη 1,8 εκατομμύρια δηλώσεις, δλδ σχεδόν μία στις τρεις. Στην περίπτωση παράτασης, θα εφαρμοστεί, όπως τα προηγούμενα χρόνια, το μοντέλο της πληρωμής μαζί των πρώτων δύο δόσεων φόρου.

Υψηλές θερμοκρασίες που θα επιμείνουν έως και το επόμενο Σαββατοκύριακο, είναι το χαρακτηριστικό του καιρού σε όλη τη χώρα, με τις μέγιστες τιμές σε αρκετές περιοχές να αγγίζουν καθημερινά τους 40°C.

Τον κίνδυνο θερμικής καταπόνησης επισημαίνουν οι ειδικοί, συνιστώντας στους πολίτες και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορίας 4, σήμερα στις περιφέρειες Αττικής και Κρήτης καθώς και σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, του Βορείου Αιγαίου, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σε επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων. Ανοιχτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες στις επτά Λέσχες Φιλίας του Δήμου από τις 9 το πρωί έως τις εννέα το βράδυ. Η «Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων λειτουργεί καθημερινά έως τις επτά και μισή το απόγευμα. Αριθμός τηλεφώνου το 2103638049. Αναλυτικές πληροφορίες στον ιστότοπο του σταθμού μας athina984.gr

Διακοπή των δρομολογίων του προαστιακού από Ρίο εως Πάτρα. «Λόγω των συνθηκών καύσωνα που επικρατούν δημιουργήθηκε στρέβλωση γραμμής στην περιοχή της ισόπεδης διάβασης της οδού Κανελλοπούλου», οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ.

Οι εργασίες αποκατάστασης «θα ξεκινήσουν άμεσα, αφού το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες», σύμφωνα με τον Οργανισμό.

Αρχηγούς και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων ενημερώνει σήμερα, από τις 10 το πρωί, ο Γιώργος Γεραπετρίτης στο υπουργείο Εξωτερικών. Η ενημέρωση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αφορά θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Στην Κύπρο σήμερα ο Νίκος Δένδιας, καθως συμπληρώνονται 50 χρόνια από το πραξικόπημα και την ανατροπή του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου το 1974.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, Βασίλη Πάλμα.

Έκτακτα μέτρα ξανά στο νοσοκομείο Μεταξά για τον κορωνοιό. Από σήμερα και για τουλάχιστον 15 ημέρες επανέρχονται η μάσκα και τα τεστ, ενώ νέα μέτρα θα ισχύουν και για το επισκεπτήριο.

Τα ποσοστά εμβολιασμού των παιδιών παγκοσμίως παραμένουν στάσιμα και δεν έχουν επανέλθει στο επίπεδο που βρίσκονταν πριν από την πανδημία covid-19, προειδοποίησε σήμερα ο ΟΗΕ.

Σε σύγκριση με το 2019, 2,7 εκατ. παιδιά δεν είχαν εμβολιαστεί, ή δεν είχαν εμβολιαστεί πλήρως το 2023, επεσήμαναν η Unicef και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Τουλάχιστον 15 νεκροί σε νέο βομβαρδισμό σε σχολείο στη Λωρίδα της Γάζας. Στοχοποιήσαμε τρομοκράτες λέει το Ισραήλ, στο κτίριο στεγάζονταν εκτοπισμένοι και ανάμεσα στα θύματα είναι και παιδιά, σύμφωνα με κατοίκους. Αποσύρεται η Χαμάς από τις έμμεσες διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός.

Πρώην στρατιωτικός, επίλεκτος σκοπευτής, άνοιξε πυρ σε πάρτι γενεθλίων σε γειτονικό του σπίτι στη Γαλλία, σκότωσε τρεις ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Νεκροί είναι ο 20χρονος εορτάζων, ο 53χρονος πατέρας του και ο 54χρονος νονός του.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για τέταρτη φορά στην ιστορία της η Ισπανία. Επικράτησε 2-1 της Αγγλίας στον τελικό του Euro 2024 στο Βερολίνο.

ΚΑΙΡΟΣ

Ζέστη με βοριάδες ως 6 μποφόρ στην Αττική. Θερμοκρασία από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα