back to top
31.3 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

31.3 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις παρυφές του οικισμού Προφήτης Ηλίας, στο Ηράκλειο Κρήτης, με τους ισχυρούς ανέμους να πνέουν στην περιοχή να δυσκολεύουν το έργο των δυνάμενων. Εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους, που καλούνται να μετακινηθούν προς το Ηράκλειο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορίας 4, σήμερα στις περιφέρειες Αττικής και Κρήτης καθώς και σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, του Βορείου Αιγαίου, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Εν τω μεταξύ λήγει σήμερα η παράταση που δόθηκε στους ιδιοκτήτες οικοπέδων να δηλώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr ότι έχουν προχωρήσει στον υποχρεωτικό καθαρισμό των οικοπέδων τους.

Υψηλές θερμοκρασίες που θα επιμείνουν έως και το επόμενο Σαββατοκύριακο, είναι το χαρακτηριστικό του καιρού σε όλη τη χώρα, με τις μέγιστες τιμές σε αρκετές περιοχές να αγγίζουν καθημερινά τους 40°C.

Τον κίνδυνο θερμικής καταπόνησης επισημαίνουν οι ειδικοί, συνιστώντας στους πολίτες και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σε επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων. Καλεί τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις στην πόλη να μην βγάζουν τα απορρίμματά τους στους κάδους από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα, για λόγους υγιεινής και ασφάλειας, καθώς κρίνεται αναγκαία η τροποποίηση των προγραμμάτων αποκομιδής και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες.

Ανοιχτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες στις επτά Λέσχες Φιλίας του Δήμου από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Η «Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων λειτουργεί καθημερινά έως τις επτά και μισή το απόγευμα. Αριθμός τηλεφώνου το 2103638049. Αναλυτικές πληροφορίες στον ιστότοπο του σταθμού μας 3w.athina984.gr

Τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν κατηγορούν ρεπουμπλικανοί για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

“Το κεντρικό πρόσταγμα της εκστρατείας Μπάιντεν είναι πως ο αντίπαλός του είναι αυταρχικός φασίστας, που πρέπει να τον σταματήσουν με κάθε κόστος. Αυτή η ρητορική οδήγησε απευθείας στη δολοφονική επίθεση” υποστήριξε μέσω της πλατφόρμας X o γερουσιαστής της αμερικανικής δεξιάς, Τζέι Ντι Βανς, που προαλείφεται για υποψήφιος αντιπρόεδρος του πρώην προέδρου.

Ανάλογες δηλώσεις και από στέλεχος της εκστρατείας Τραμπ, τον πρόεδρο της βουλής των Αντιπροσώπων και βουλευτές.

Σε ενότητα, πάντως, κάλεσαν τους Αμερικανούς Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ, μετά από μήνες έντονης πόλωσης.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η βία να γίνει κανονικότητα, πρέπει να τερματιστεί το μίσος στη χώρα», τόνισε σε διάγγελμά του ο Τζο Μπάιντεν.

“Δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ. Θα έπρεπε να είμαι νεκρός”, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του στη New York Post χαρακτηρίζοντας την απόπειρα σε βάρος του ως μια «πολύ σουρεαλιστική εμπειρία».

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται στο Μιλγουόκι για το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών όπου θα λάβει και επισήμως το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Σε ανάρτησή του μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά «Δεν θα αφήσω έναν σκοπευτή ή δολοφόνο να μου επιβάλει αλλαγή του προγράμματος ή οτιδήποτε άλλο».

Ως «πιθανή πράξη εγχώριας τρομοκρατίας», αντιμετωπίζει το FBI το σοκαριστικό περιστατικό στην Πενσιλβάνια.

Σε παράταση έως τα τέλη Αυγούστου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φαίνεται να οδηγείται και φέτος το υπουργείο Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι έως σήμερα διαμηνύει κατηγορηματικά ότι δεν θα δώσει άλλα χρονικά περιθώρια, καθώς 11 ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμία εκκρεμούν ακόμη 1,8 εκατομμύρια δηλώσεις, δηλαδή σχεδόν μία στις τρεις. Στην περίπτωση παράτασης, θα εφαρμοστεί, όπως τα προηγούμενα χρόνια, το μοντέλο της πληρωμής μαζί των πρώτων δύο δόσεων φόρου.

Εν αναμονή συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ εντός της εβδομάδας, προκειμένου να εξετασθούν διαδικαστικά ζητήματα και θέματα του καταστατικού ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του Οκτωβρίου. Στο μεταξύ, μετά την περιοδεία του το Σαββατοκύριακο στη Σύρο ο Νίκος Ανδρουλάκης στις 11 το πρωί συνοδευόμενος απο τον τομεάρχη Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μάντζο θα συναντηθεί με τον Γιώργο Γεραπετρίτη στο πλαίσιο της ενημέρωσης αρχηγών και εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που πραγματοποιεί σήμερα ο Υπουργός εξωτερικών για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του.

Απαντήσεις στα σενάρια που προσπαθούν να μειώσουν την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έδωσε από τα Γιάννενα ο υποψήφιος πρόεδρος και δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. “Λένε και ότι είμαι μπροστινός, γιατί είναι από πίσω, παλιά συστήματα, παλιοί Πρωθυπουργοί, και θα μας έρθουν καπέλο. Απαντάμε, αν μείνει το ΠΑΣΟΚ όπως έχει, είναι δεδομένο, με μαθηματική ακρίβεια, ότι θα έρθουν αναπαλαιώσεις και ότι θα σας τις επιβάλλουν από πάνω υπογράμμισε ο κ. Δουκας.

Ο κ. Δουκας σε λίγη ώρα θα συναντηθεί με φίλους του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα.

Πενθήμερη άδεια προκειμένου να ορκιστεί ευρωβουλευτής έλαβε ο Φρέντι Μπελέρης. Ο κ. Μπελέρης εξήλθε νωρίς το πρωί από τις αλβανικές φυλακές , όπου κρατείται και μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο στα Τίρανα , από όπου θα φτάσει στην Αθήνα, αεροπορικώς νωρίς το μεσημέρι.

 

Το πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων που παρατηρείται κάθε Αύγουστο, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε επιστολή του προς τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, ζητώντας τη λήψη προληπτικών μέτρων. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, το πρόβλημα προκύπτει κάθε χρόνο εξαιτίας του κλεισίματος των κεντρικών αποθηκών τον μηνα αυτό για περίπου 20 ημέρες, λόγω των θερινών αδειών. “Είναι επιβεβλημένο να διατηρηθούν τα τμήματα προμηθειών ανοικτά, για την εύρυθμη λειτουργία φαρμακαποθηκών και φαρμακείων και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του Έλληνα ασθενή” υπογραμμίζει.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για τέταρτη φορά στην ιστορία της η Ισπανία. Επικράτησε 2-1 της Αγγλίας στον τελικό του Euro 2024 στο Βερολίνο.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Ζέστη με βοριάδες ως 6 μποφόρ στην Αττική. Θερμοκρασία από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα