back to top
30.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

30.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη στην απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια. Το FBI ανακοίνωσε ότι το προφίλ του δράστη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν περιέχει απειλητική γλώσσα, ενώ δεν φαίνεται να είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ήταν βοηθός σε οίκο ευγηρίας και είχε αποφοιτήσει από το λύκειο το 2022, έχοντας τη φήμη ενός έξυπνου, αλλά ήσυχου παιδιού.

“Δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ. Θα έπρεπε να είμαι νεκρός”, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του στη New York Post χαρακτηρίζοντας την απόπειρα σε βάρος του ως μια «πολύ σουρεαλιστική εμπειρία».

Ρεπουμπλικανοί κατηγορούν τον Τζο Μπάιντεν για “εμπρηστική ρητορική” που οδήγησε στη δολοφονική επίθεση. Ανάμεσά τους και ο γερουσιαστής της αμερικανικής δεξιάς, Τζέι Ντι Βανς, που προαλείφεται για υποψήφιος αντιπρόεδρος του πρώην προέδρου.

Σε ενότητα, πάντως, κάλεσαν τους Αμερικανούς Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από μήνες έντονης πόλωσης. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η βία να γίνει κανονικότητα, πρέπει να τερματιστεί το μίσος στη χώρα», τόνισε, σε διάγγελμά του, ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις παρυφές του οικισμού Προφήτης Ηλίας, στο Ηράκλειο Κρήτης. Δυσχεραίνουν το έργο της οι ισχυροί άνεμοι. Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους, να μετακινηθούν προς το Ηράκλειο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορίας 4, σήμερα στις περιφέρειες Αττικής και Κρήτης καθώς και σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, του Βορείου Αιγαίου, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σε κλοιό καύσωνα έως και το Σαββατοκύριακο η χώρα. Σε επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων. Καλεί κατοίκους και τις επιχειρήσεις να μην βγάζουν τα απορρίμματά τους 11 το πρωί με 5 το απόγευμα. Ανοιχτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες στις επτά Λέσχες Φιλίας του Δήμου από
τις 9 το πρωί έως τις εννέα το βράδυ. Περισσότερα στο athina984.gr

Συνάντηση σε λίγη ώρα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Φρέντι Μπελέρη, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο κ. Μπελέρης εξήλθε νωρίς το πρωί από τις αλβανικές φυλακές, στο πλαίσιο ολιγοήμερης άδειας που έλαβε προκειμένου να μεταβεί στο Στρασβούργο για την ορκωμοσία του.

«Καλές οι συζητήσεις για τα εσωκομματικά, αλλά το πολιτικό σύστημα πρέπει να ασχοληθεί και με τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών» τόνισε στον Αθήνα 984 ο Κώστας Ζαχαριάδης, στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, στον απόηχο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε ότι δεν υποτιμά τον εσωκομματικό διάλογο στον οποίο και μετέχει.

Επιδιώκουμε την επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης μετά τη συνάντησή του με τον ΥΠΕΞ Γιώργο Γεραπετρίτη. Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε την ανάγκη να μπει φραγμός στην ατζέντα διχοτόμησης του Ταγίπ Ερντογάν.

 

Στη μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, συνεδριάζει εντός της εβδομάδας η επιτροπή Δεοντολογίας, προκειμένου να εξετασθούν διαδικαστικά ζητήματα και θέματα του καταστατικού ,ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του Οκτωβρίου.

“Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πατερίτσα της ΝΔ” δήλωσε από τα Γιάννενα ο υποψήφια για την προεδρία Χάρης Δούκας, κάνοντας λόγο για δημιουργία ενός άλλου μοντέλου διακυβέρνησης και για εκδημοκρατισμό της εξουσίας.

Προς παράταση ως τα τέλη Αυγούστου η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. 11 ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας εκκρεμούν ακόμη 1,8 εκατομμύρια δηλώσεις.

“Δεν υπάρχει εξαήμερη εργασία στην Ελλάδα” δήλωσε κατηγορηματικά η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε, αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι έχει θεσμοθετηθεί η δυνατότητα για μια έκτακτη βάρδια σε πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων, όπως, για παράδειγμα, επιχειρήσεις που δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο, 6 ή 7 ημέρες την εβδομάδα, όπως εργοστάσια και
βιομηχανίες, που έχουν κυλιόμενες βάρδιες, και πρόσθεσε πως «ακόμα και τότε δεν εμπίπτουν όλοι οι εργαζόμενοι στο μέτρο”.

Έκτακτα μέτρα στο Νοσοκομείο Μεταξά για τον κορoνο::ό. Από σήμερα και για τουλάχιστον 15 ημέρες επανέρχονται η μάσκα και τα τεστ, ενώ νέα μέτρα θα ισχύουν και για το επισκεπτήριο.

Και ο καιρός: Ζέστη με βοριάδες έως 6 μποφόρ στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου. 35 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα