back to top
30.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

30.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Γαλλία: Σε κατάσταση κρίσης εισέρχεται το Νέο Λαϊκό Μέτωπο της αριστεράς

Διαβάστε επίσης

Σε κατάσταση κρίσης έχει εισέλθει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο της αριστεράς στην Γαλλία, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα Δευτέρα το κόμμα του Ζαν Λυκ Μελανσόν, η Ανυπότακτη Γαλλία, καταγγέλλοντας το Σοσιαλιστικό κόμμα ότι στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για την εξεύρεση του προσώπου που θα μπορούσε να προταθεί για πρωθυπουργός στον πρόεδρο Μακρόν, αρνείται οποιαδήποτε υποψηφιότητα προερχόμενη από τις τάξεις της.

Κατόπιν αυτού η Ανυπότακτη Γαλλία ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται οι διαβουλεύσεις για την εξεύρεση ενός πρωθυπουργού κοινής αποδοχής από τα κόμματα της αριστεράς και ότι αυτό που προέχει στην παρούσα φάση είναι να συμφωνήσουν σε έναν κοινό υποψήφιο για την προεδρία της Εθνοσυνέλευσης.

Η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης θα διεξαχθεί, κατά πάσα πιθανότητα σε τρεις γύρους, την ερχόμενη Πέμπτη. Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών, όπως αναμένεται, στους δύο πρώτους γύρους, τότε στον τρίτο γύρο εκλέγεται αυτός που συγκεντρώνει την σχετική πλειοψηφία, δηλαδή ο πρώτος σε ψήφους. Στην περίπτωση που τα κόμματα της αριστεράς συμφωνήσουν σε μία κοινή υποψηφιότητα και δεν υπάρξει συνεργασία της παράταξης Μακρόν με τους Ρεπουμπλικάνους για την υποβολή δίκης τους κοινής υποψηφιότητας, τότε θα μπορούσε να εκλεγεί ο αριστερός υποψήφιος στην προεδρία της Εθνοσυνέλευσης. Στην αντίθετη περίπτωση το άθροισμα των βουλευτών της παράταξης Μακρόν και των Ρεπουμπλικάνων είναι μεγαλύτερο από τον αριθμό των βουλευτών της αριστεράς.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα