back to top
37.1 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

37.1 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα στη Μεταμόρφωση Μεσσηνίας και στο Σοφικό Κορινθίας, όπου ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Νωρίτερα εστάλη μήνυμα του 112 καλώντας τους κατοίκους σε ετοιμότητα. Η φωτιά δεν απειλεί οικισμό. Στο Νοσοκομείο Κορίνθου μεταφέρθηκαν τρείς πυροσβέστες, οι δύο με θλαστικά τραύματα και ο τρίτος με ελαφρά εγκαύματα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω της πυρκαγιάς, στη Λεωφόρο Επιδαύρου. Διακοπή της κυκλοφορίας από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης έως τη διασταύρωση της Δήμαινας. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων διαδρομών.
Δεν διεξάγονται διελεύσεις οχημάτων, από και προς το ελληνικό έδαφος, μέσω του Τελωνείου των Ευζώνων, στο Κιλκίς, εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι, κοντά στα σύνορα Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας.

Η περαιτέρω ψηφιοποίηση του κράτους για την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων, βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης, κατά τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το μέτρο επιβολής έκτακτου τέλους για δύο μήνες στους παραγωγούς ενέργειας, με στόχο τη στήριξη των οικιακών τιμολογίων ρεύματος μόνο για τον Αύγουστο ,χωρίς να δώσει τα ακριβή ποσά της επιδότησης εξειδίκευσε ο υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.
«Πριν μερικούς μήνες παρουσιάσαμε το σχέδιό μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Η ΝΔ μάς λοιδορούσε μιλώντας για λεφτόδεντρα. Τότε τους απαντούσαμε. Θα φορολογήσουμε με αναδρομική ισχύ τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και τραπεζών. Τώρα μετά από μήνες αισχροκέρδειας με υπογραφή Μητσοτάκη, αποφάσισαν να φορολογήσουν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας μόνο για το προηγούμενο έτος» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

«Κόβουν ένα μικρό μέρος της τεράστιας κερδοφορίας για να επιδοτήσουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα τους λογαριασμούς, επισημαίνει το ΚΚΕ, και κάνει λόγο για δοκιμασμένα ημίμετρα που δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα.

«Στηρίζουμε την προσπάθειά για να υπάρξουν εκείνες οι υποδομές που θα κάνουν τη Θεσσαλία ανθεκτική απέναντι στις επιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τη συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα στη Λάρισα.

Με περιοδείες και συναντήσεις συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Πρέπει να ξαναγίνουμε κίνημα. Και θα γυρίσουμε όλη την Ελλάδα, όπως γυρίσαμε την Αθήνα. Στόχος είναι να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης», ανέφερε από το Αγρίνιο ο Χάρης Δούκας.

«Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε ό,τι χρειάζεται, για να φτιάξουμε μια νέα παράταξη που θα αντιπροσωπεύει τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, σήμερα, και θα εμπνεύσει τους προοδευτικούς πολίτες, από την αριστερά και το κέντρο, ως τους προοδευτικούς πολίτες που σήμερα ψηφίζουν ΝΔ», είναι το μήνυμα που στέλνει ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξή του, στη «Lifo».

«Η ανεξαρτησία και η ποιότητα της Δικαιοσύνης, μαζί με την ταχύτητα στην απονομή της αποτελούν δομικά στοιχεία του Κράτους Δικαίου και προαπαιτούμενα για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο θεσμό, που σήμερα έχει κλονιστεί, τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης ,ο οποίος είχε διαδοχικές συναντήσεις με αντιπροσωπείες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ,της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Στα 2,9 δισ. ευρώ αυξήθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού το πρώτο εξάμηνο του 2024 έναντι 1,5 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι σε ταμειακή βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος.

Παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές σε ξενοδοχεία της Κερκυρας και της Χίου, καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον τουρισμό και ζητούν την άμεση διενέργεια ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Η Χεζμπολάχ απειλεί με νέα πλήγματα εάν το Ισραήλ συνεχίσει να στοχοθετεί αμάχους

Η συμφωνία Cosmote και Nova ταράζει τα νερά στα αθλητικά τηλεοπτικά δρώμενα. Περισσότερα από τον Απόστολο Βαξεβανέλη…

Καμίνι που βράζει όλη χώρα, τουλάχιστον έως την Κυριακή . Μέτρα του δήμου Αθηναίων για την προστασία των ευάλωτων πολιτών. Ανοιχτές 12 ώρες την ημέρα, από 9 το πρωί, μέχρι 9 το βράδυ, παραμένουν και οι επτά κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου. Αναλυτικά στο athina984.gr

Και ο καιρός: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και αύριο στην Αττική . Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 29 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 37 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα