back to top
34.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

34.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Μαίνεται σε δύο μέτωπα η πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας, όπου για την κατάσβεσή της επιχειρούν 140 πυροσβέστες και δεκάδες εναέρια μέσα. Δεν απειλούνται οικισμοί ωστόσο οι κάτοικοι της περιοχής ειδοποιούνται με μηνύματα μέσω του 112 να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Για πολύ δύσκολη πυρκαγιά με πολλές εστίες σε πυκνή βλάστηση μίλησε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης. Στο Νοσοκομείο Κορίνθου μεταφέρθηκαν τρεiς πυροσβέστες, οι δύο με θλαστικά τραύματα και ο τρίτος με ελαφρά εγκαύματα. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Επιδαύρου. Διακοπή της κυκλοφορίας από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης έως τη διασταύρωση της Δήμαινας. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων διαδρομών.

Σε εξέλιξη και η φωτιά στο Κιλκίς. Δεν διεξάγονται διελεύσεις οχημάτων, από και προς το ελληνικό έδαφος, μέσω του Τελωνείου των Ευζώνων. Πυρκαγιά σε εξέλιξη και στην Μεταμόρφωση Μεσσηνίας καθώς και στην περιοχή Αγαλάς Ζακύνθου. Συνολικά στη χώρα το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 42 πυρκαγιές.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στις περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου και Κρήτης, καθώς και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το μέτρο επιβολής έκτακτου τέλους για δύο μήνες στους παραγωγούς ενέργειας, με στόχο τη στήριξη των οικιακών τιμολογίων ρεύματος μόνο για τον Αύγουστο ,χωρίς να δώσει τα ακριβή ποσά της επιδότησης ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Πριν μερικούς μήνες παρουσιάσαμε το σχέδιό μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Η ΝΔ μάς λοιδορούσε μιλώντας για λεφτόδεντρα. Τώρα μετά από μήνες αισχροκέρδειας με υπογραφή Μητσοτάκη, αποφάσισαν να φορολογήσουν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας μόνο για το προηγούμενο έτος αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, αναφερόμενος στην τροπολογία για την φορολόγηση των υπερκερδών στα διυλιστήρια.

Από την μία τσέπη στην άλλη για τους καταναλωτές, χωρίς μείωση της τιμής του ρεύματος και χωρίς να παρεμβαίνουν στην κερδοσκοπία της ενέργειας σχολιάζει ο Φραγκίσκος Παρασύρη από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Για δοκιμασμένα ημίμετρα που δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα», κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία πρωτοδικών Λάρισας κατά 4 προσώπων για τους χειρισμούς στο σημείο της τραγωδίας, μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Τα πρόσωπα που διώκονται είναι ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας και στελέχη της Πυροσβεστική, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας.

Την άποψη ότι δεν συντρέχει λόγος να αρθεί το καθεστώς ανωνυμίας των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis,διατύπωσε στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς. Απαντώντας στον ομόλογό του της ΝΔ Θάνο Πλεύρη,που τάχθηκε υπέρ της αποκάλυψης της ταυτότητας των προσώπων αυτών, μίλησε «για θέση εκδικητικότητας απέναντι σε απλούς πολίτες».

Με περιοδείες και συναντήσεις συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

«Στηρίζουμε την προσπάθειά για να υπάρξουν εκείνες οι υποδομές που θα κάνουν τη Θεσσαλία ανθεκτική απέναντι στις επιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκεπτόμενος τη Λάρισα.

Πρέπει να ξαναγίνουμε κίνημα. Και θα γυρίσουμε όλη την Ελλάδα, όπως γυρίσαμε την Αθήνα. Στόχος είναι να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης», ανέφερε από το Αγρίνιο ο Χάρης Δούκας.

Η ανεξαρτησία και η ποιότητα της Δικαιοσύνης, μαζί με την ταχύτητα στην απονομή της αποτελούν δομικά στοιχεία του Κράτους Δικαίου και προαπαιτούμενα για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο θεσμό τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης μετά τις διαδοχικές συναντήσεις με αντιπροσωπείες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Δεν δημιουργούν πρόβλημα οι πολλές υποψηφιότητες υπό την προϋπόθεση να μην είναι προσωποκεντρικές. Θα πρέπει η κάθε παρουσία να διακρίνεται για το ιδιαίτερο πολιτικό στίγμα και για την ταυτότητα που θέλει να προσδώσει στο ΠΑΣΟΚ. Εάν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις, είναι καλό και υγιές να υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες ανέφερε μεταξύ άλλων στον Αθήνα 9,84 ο Φίλιππος Σαχινίδης, οικονομολόγος, πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός Οικονομικών.

Στο κόκκινο ο υδράργυρος στη χώρα τουλάχιστον έως την Κυριακή. Μέτρα του δήμου Αθηναίων για την προστασία των ευάλωτων πολιτών. Ανοιχτές 12 ώρες την ημέρα, από 9 το πρωί, μέχρι 9 το βράδυ, παραμένουν και οι επτά κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι νεκροί στη φωτιά που ξέσπασε σε εμπορικό κέντρο στη νοτιοδυτική Κίνα. Τριάντα άνθρωποι διασώθηκαν.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν θα έχει αύριο μια πρώτη συνάντηση με τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ για μια “επανεκκίνηση” των σχέσεων της Γαλλίας με το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και ευρύτερα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ελιζέ.

ΚΑΙΡΟΣ

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και αύριο στην Αττική. Από 29 έως 39 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στην Αθήνα. 37 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα