back to top
36.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

36.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

Τραγέλαφος

Διαβάστε επίσης

Ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης προσφάτως είπε πως οι αθροιστικές «συγκολλήσεις» στο χώρο της Κεντροαριστεράς, θα ήταν αποτέλεσμα μια ανήθικης συμφωνίας. «Πέρα όμως από ανήθικη, θα ήταν και ατελέσφορη, γιατί το να ζευγαρώσεις αυθαιρέτως τον τράγο με την έλαφο, το μόνο που θα καταφέρεις, θα είναι ο τραγέλαφος», κατέληξε, επαιρόμενος για τη βελτίωση των ελληνικών του.

Το Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας αναφέρει πως η αρχαία λέξη «τραγέλαφος» σημαίνει το μυθικό ζώο με σώμα ελαφιού και τράγου, και μεταφορικά, καθετί αφύσικο και αλλόκοτο κατά γελοίο τρόπο. Μάλλον ο Πρόεδρος του Σύριζα εννοούσε τη λέξη μεταφορικά, πως οι αυθαίρετες και συγκυριακές συμφωνίες των κομμάτων του κεντροαριστερού χώρου, θα οδηγούσαν σε εκτρωματικά αποτελέσματα.  

Ωστόσο, οφείλω να πληροφορήσω τον ελληνοαμερικανό πολιτικό πως ο τραγέλαφος υπάρχει! Αλήθεια! Η Βικιπαιδεία αναφέρει σαφώς πως ο τραγέλαφος είναι ένα γένος αντιλόπης μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους, της οικογένειας των βοοειδών, που περιλαμβάνει οκτώ είδη, όπως ο Ταυρότραγος. Ο τραγέλαφος λοιπόν, που οι ντόπιοι τον ονομάζουν «κούντου», ζει στην υποσαχάρια Αφρική, και το επιστημονικό του όνομα είναι Tragelaphus Strepsikeros! 

Οπότε, καμια φορά, καλό είναι να κοιτάμε και περισσότερα λήμματα,  όταν γκουγκλάρουμε μια λέξη, για να εντυπωσιάσουμε τα μίντια και την εκλογική μας πελατεία. Ο τραγέλαφος υπάρχει, είναι ένα αληθινό πλάσμα με σάρκα και οστά, όπως ακριβώς οι συμμαχίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, που δεν είναι ούτε μυθικές, ούτε ανήθικες – ή τουλάχιστον, δεν θα έπρεπε να είναι. Κοίτα και κατά Γαλλία μεριά, σύντροφε, if you know what I mean.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα