back to top
33.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

33.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Παλαιστινιακή ηγεσία: Χαιρετίζει την απόφαση του Δ.Δ – Νετανιάχου: Οι Εβραίοι δεν είναι καταπατητές της ιστορικής γης τους

Διαβάστε επίσης

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε «λανθασμένη» την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου των Ηνωμένων Εθνών το οποίο έκρινε «παράνομη» την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το 1967.

Ο Νετανιάχου υποστήριξε ότι ο εβραϊκός λαός δεν μπορεί να θεωρηθεί καταπατητής στα ιστορικά εδάφη του.

«Οι Εβραίοι δεν είναι καταπατητές της δικής τους γης», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στην πρώτη αντίδρασή του για την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου. «Καμία λανθασμένη απόφαση στη Χάγη δεν θα διαστρεβλώσει την ιστορική αλήθεια, καθώς η νομιμότητα των ισραηλινών οικισμών σε όλα τα εδάφη της πατρίδας μας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η παλαιστινιακή προεδρία χαιρέτισε μια «ιστορική» απόφαση και μια «νίκη», σύμφωνα με την ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο Wafa.

«Η σημερινή είναι μια μεγάλη ημέρα για την Παλαιστίνη» σχολίασε εξάλλου η Βάρσεν Αγαμπεκιάν Σαχίν, η υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, μετά την ανάγνωση της απόφασης του Δικαστηρίου στη Χάγη. «Είναι το ανώτατο δικαστήριο (του ΟΗΕ) και παρουσίασε μια πολύ λεπτομερή ανάλυση για την παρατεταμένη κατοχή και τον εποικισμό των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε η Αγαμπεκιάν, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα