back to top
30.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

30.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, παραμονή της συμπλήρωσης 50 χρόνων της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
Προσερχόμενος στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους Αγνοούμενους, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας χαρακτήρισε την αυριανή ημερα δύσκολη και το θέμα των αγνοουμένων τραγικότερη πτυχή αυτής της συνεχιζόμενης κατοχής. Θεωρώ, στη βάση της πληροφόρησης που έχω, τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση, οι οποίες όπως είπε θα οδηγήσουν και στην ουσιαστική επανέναρξη των συνομιλιών».

Στην Κύπρο αύριο ο Πρωθυπουργός για τη μαύρη επέτειο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην εκδήλωση μνήμης που διοργανώνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Στην Κύπρο και οι Πρόεδροι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

“Στηρίζουμε απερίφραστα μια λύση για διζωνική κοινοτική ομοσπονδία χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα” δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τη συνάντηση με τον με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Είναι χρέος μας να συνεργαστούμε για να υπάρξει επανέναρξη των συνομιλιών. Θεωρώ ότι αυτή τη φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο», υπογράμμισε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης μετά τη συνάντηση που είχε επίσης με τον κ. Χριστοδουλίδη.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν άλλοι δύο κατηγορούμενοι, μετά την απολογία τους, για συμμετοχή στο νέο κύκλωμα εκβιαστών που εξάρθρωσε η ΈΛ.ΑΣ. Ανάμεσα στους δυο προσωρινά κρατούμενους είναι και ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης. Συνολικά για την υπόθεση συνελήφθησαν 14 άτομα εκ των οποίων προφυλακίστηκαν οι 9, ενώ στους 5 που αφέθηκαν ελεύθεροι επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Σημειώνεται, ότι από τους 4 κατηγορούμενους που εμπλέκονταν και για τα επεισόδια έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, το περασμένο Σάββατο, οι τρεις εξ αυτών προφυλακίστηκαν.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική σε δασική έκταση στις Ερυθρές Αττικής. Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στο Καστράκι Αρκαδίας. Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις στην περιοχή Καμπή ‘Αρτας και στην Αγνάντια Καλαμπάκας. 68 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Σε πορτοκαλί συναγερμό και αύριο για κίνδυνο πυρκαγιάς, πέντε περιφέρεις της χώρας, ανάμεσά τους και η Αττική.

Σε επιφυλακή η δημοτική αστυνομία με 24ωρες περιπολίες και drones σε Φιλοπάππου, Λυκαβηττό, Τουρκοβούνια, Ιλίσια. Σε ετοιμότητα και υδροφόρες του δήμου, ώστε να συνδράμουν σε περίπτωση ανάγκης.

«Λανθασμένη» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου των Ηνωμένων Εθνών το οποίο έκρινε «παράνομη» την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το 1967.
Ο Νετανιάχου υποστήριξε ότι ο εβραϊκός λαός δεν μπορεί να θεωρηθεί καταπατητής στα ιστορικά εδάφη του.
Οι Εβραίοι δεν είναι καταπατητές της δικής τους γης», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στην πρώτη αντίδρασή του για την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου.
Από την πλευρά της, η παλαιστινιακή προεδρία χαιρέτισε μια «ιστορική» απόφαση και μια «νίκη», σύμφωνα με την ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο Wafa.

Συνολικές ποινές κάθειρξης που φτάνουν τα 244 χρόνια (με εκτιτέα τα 20 έτη), αλλά και χρηματικές ποινές έως 4,5 εκατ. ευρώ, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε μέλη κυκλώματος που διακινούσαν παράνομα πρόσφυγες και μετανάστες από τον Έβρο προς την ενδοχώρα.

Τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ, επέκρινε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καθώς, όπως είπε, έχει ένα «σκοτεινό όραμα» για την Αμερική, ενώ επισήμανε πως ανυπομονεί να επιστρέψει στην προεκλογική κούρσα την επόμενη εβδομάδα και να κερδίσει τις εκλογές τον Νοέμβριο.
«Τα όσα διακυβεύονται είναι πολλά και η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Μαζί, θα νικήσουμε», τονίζει σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του.
Νωρίτερα άλλα πέντε υψηλόβαθμα στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος, τέσσερις βουλευτές και ένας γερουσιαστής, κάλεσαν δημοσίως τον Τζο Μπάιντεν να βάλει τέλος στην προεκλογική εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Τουλάχιστον 24 είναι μέχρι στιγμής οι βουλευτές και γερουσιαστές των Δημοκρατικών που έχουν ζητήσει από τον Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Εκδόθηκε σήμερα η προέγκριση της άδειας δόμησης του γηπέδου στον Βοτανικό.
Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού! Οι συστηματικές ενέργειες των Υπηρεσιών του δήμου, των μελετητών και των συναρμόδιων Υπουργείων, σε συνεργασία με την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη, πιάνουν τόπο τονίζει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

ΚΑΙΡΟΣ

Ζέστη και αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
34 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα