back to top
36.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

36.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

«Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη βάρβαρη εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, χρονικό διάστημα κατά το οποίο συνεχίζεται η κατοχή του ενός τρίτου και πλέον του εδάφους της, κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς νομιμότητας», είπε σε δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, που πραγματοποιήθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

«Τιμούμε όσους χάθηκαν. Και διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος, ενιαίο, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ” αναφέρει στην ανάρτησή του για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συμπληρώνοντας: “Χωρίς ξένο στρατό κατοχής».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει το βράδυ στην εκδήλωση μνήμης που διοργανώνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.

«Συμπληρώνονται 50 χρόνια από την παράνομη τουρκική εισβολή στην Κύπρο. 50 χρόνια κατοχής, με την Λευκωσία να παραμένει η μοναδική διαιρεμένη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα” αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης υπογραμμίζοντας: «Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ».

“Δεν δεχόμαστε καμία πρόκληση και καμία αμφισβήτηση των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία επιλογή διχοτόμησης του νησιού και λύσης δύο κρατών”, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης από την Κύπρο.

Στα Κατεχόμενα βρίσκεται ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος απηύθυνε ομιλία ενώ ακολούθησε προκλητική φιέστα για τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο. «Η αγνόηση της πραγματικότητας στο νησί της Κύπρου δεν οδηγεί «πουθενά», είπε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, προσθέτοντας: «Πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατή η ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο». Πρόσθεσε δε πως «η Τουρκία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί, να συζητήσει, να επιτύχει διαρκή ειρήνη, λύση στην Κύπρο».

Μέχρι τη Δευτέρα 22 Ιουλίου θα διατηρηθούν στη χώρα μας οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές τοπικά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ. Από την Τρίτη 23 Ιουλίου θα υπάρξει βαθμιαία υποχώρηση της θερμοκρασίας, τόσο ως προς τις μέγιστες όσο και ως προς τις ελάχιστες τιμές, η οποία στις περισσότερες περιοχές θα γίνει αισθητή στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Σε πορτοκαλί συναγερμό για κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα Αττική και Αργολίδα καθώς και περιοχές Εύβοιας, Βοιωτίας και Κορινθίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Ζέστη και σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 39 βαθμούς Κελσίου. 35 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα