back to top
36.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

36.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Προκλητικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του στα Κατεχόμενα για τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο.

Ο Ερντογάν αναφερόμενος στην έλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο είπε πως έρχεται για να τιμήσει, όπως δήλωσε, τους τρομοκράτες της ΕΟΚΑ, ενώ οι Ελληνοκύπριοι αποκαλύπτουν ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να μοιραστούν την πολιτική εξουσία και τους φυσικούς πόρους με τους Τουρκοκύπριους. Ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως δεν μπορεί να επιτευχθεί ομοσπονδιακή λύση, γιατί πλέον πρέπει να αναγνωριστούν οι πραγματικότητες στο νησί, αφού οι προσπάθειες που έγιναν απέτυχαν με ευθύνη της ελληνικής πλευράς.

“Έίμαστε εδώ για να πράξουμε ότι είναι δυνατό ώστε να απελευθερώσουμε τον τόπο μας και να τον επανενώσουμε” τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά την πρωινή επιμνημόσυνη δέηση στο στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στη Λευκωσία.

«Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη βάρβαρη εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, χρονικό διάστημα κατά το οποίο συνεχίζεται η κατοχή του ενός τρίτου και πλέον του εδάφους της, κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς νομιμότητας», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Τιμούμε όσους χάθηκαν. Και διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος, ενιαίο, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ” αναφέρει στην ανάρτησή του για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει το βράδυ στην εκδήλωση μνήμης που διοργανώνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.

«Συμπληρώνονται 50 χρόνια από την παράνομη τουρκική εισβολή στην Κύπρο. 50 χρόνια κατοχής, με την Λευκωσία να παραμένει η μοναδική διαιρεμένη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα” αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

“Δεν δεχόμαστε καμία πρόκληση και καμία αμφισβήτηση των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία επιλογή διχοτόμησης του νησιού και λύσης δύο κρατών”, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης από την Κύπρο.

Δασική πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγο στην περιοχή Τριανταφυλλιά Σερρών. Οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα 112 με το οποίο ενημερώνονται να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Μέχρι τη Δευτέρα 22 Ιουλίου θα διατηρηθούν στη χώρα μας οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές τοπικά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ. Από την Τρίτη 23 Ιουλίου θα υπάρξει βαθμιαία υποχώρηση της θερμοκρασίας, τόσο ως προς τις μέγιστες όσο και ως προς τις ελάχιστες τιμές, η οποία στις περισσότερες περιοχές θα γίνει αισθητή στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 37 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα