back to top
31.7 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

31.7 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Ολυμπιακός-Μαλίν 2-0: Γκολ όνειρο ο Μουζακίτης…

Διαβάστε επίσης

Νέα καλή εμφάνιση από τον Ολυμπιακό σε φιλικό παιχνίδι που επικράτησε με σκορ 2-0 της Μαλίν χάρη σε ένα τυπέροχο τέρμα του Μουζακίτη στο 5’, ενώ ο Ζέλσον στο 28’ πέτυχε το δεύτερο τέρμα.

Αυτή τη φορά η καλή εμφάνιση του Ολυμπιακού συνοδεύτηκε και από νίκη. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με σκορ 2-0 της Μαλίν στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι επί ολλανδικού εδάφους βγάζοντας πολύ καλή εικόνα. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τα δεδομένα της εποχής βγάζει πολύ καλά τρεξίματα και φρεσκάδα. Η Μαλίν κατάφερε να κάνει την καλύτερη της ευκαιρία στο 88’ με το σουτ του Σχοφς. Από το ματς με τη Μαλίν δεν θα ξεχαστεί το υπέροχο τέρμα του Μουζακίτη, ενώ στο 28’ ο Ζέλσον διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Και σε αυτό το φιλικό οι πιτσιρικάδες έκλεψαν την παράσταση και έδειξαν έτοιμοι να γίνουν μέρος της πρώτης ομάδας.

Διαφορετική ενδεκάδα από αυτή που αντιμετώπισε τον Άγιαξ επέλεξε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το δεύτερο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τη Μαλίν. Ο Τζολάκης υπερασπίστηκε την εστία με τους Ροντινέι, Ορτέγκα να παίζουν στα άκρα και τους Ρέτσο, Μπιανκόν να είναι οι στόπερ. Ντόη και Μουζακίτης αγωνίστηκαν στα χαφ με τον Αποστολόπουλο αριστερά, τον Ζέλσον δεξιά και τον Παπακανέλλο πίσω από τον Κωστούλα.

Όπως και με τον Άγιαξ ο Ολυμπιακός είχε την ίδια φιλοσοφία. Δηλαδή η ομάδα του Πειραιά πίεσε ασφυκτικά τον αντίπαλο της από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με αποτέλεσμα να τον αποδιοργανώσει. Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν αρκετούς παίκτες κοντά στην περιοχή της Μαλίν, η οποία υποχρεώθηκε σε βαθιές και βιαστικές μπαλιές και το έργο του Ολυμπιακού ανασταλτικά ήταν εύκολο. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν στο 5’ με ένα γκολ όνειρο από τον Μουζακίτη και συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο.
Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από έναν αντίπαλο που αδυνατούσε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του. Οι ποδοσφαιριστές του Μεντιλίμπαρ έπαιζαν κυριαρχικό ποδόσφαιρο με τον Μουζακίτη να κάνει εκπληκτική δουλειά στη μεσαία γραμμή, τον Ζέλσον να είναι πάντα πολύ επικίνδυνος όταν έπαιρνε τη μπάλα και τον Παπακανέλλο να προσπαθεί να δημιουργήσει. Τελικά το 2-0 έγινε στο 28’ μετά από πάσα Κωστούλα στον Ζέλσον, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός έβγαλε μία εξαιρετική εικόνα στο γήπεδο και παράλληλα φρεσκάδα. Το σημαντικότερο είναι πως οι παίκτες εκτελούν κατά γράμμα τις οδηγίες του Μεντιλίμπαρ και η φιλοσοφία του είναι συγκεκριμένη.

Στο δεύτερο ημίχρονο όπως ήταν λογικό ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προχώρησε αρκετές αλλαγές. Δοκίμασε παίκτες σε διαφορετικές θέσεις, αλλά αυτό που ήθελε ήταν η ομάδα του να μη χάσει τη συνοχή της και να μείνει πιστή στο πλάνο της. Αυτό έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» που συνέχισαν να πιέζουν και να κερδίζουν εύκολα κατοχές όπως θέλει ο Βάσκος προπονητής. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά κάτι φυσιολογικό λόγω και των πολλών αλλαγών που είχαν γίνει και από τους δύο προπονητές. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο δεν κινδύνευε καθόλου από τη Μαλίν και στο 81’ είχε διπλό δοκάρι πρώτα με τον Ροντινέι και στη συνέχεια με τον Μασούρα. Η εικόνα του Ολυμπιακού γι’ ακόμα μία φορά ήταν εξαιρετική παρά το γεγονός ότι η προετοιμασία του βρίσκεται στο πρώτο δεκαήμερο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Ρέτσος, Μπιανκόν, Αποστολόπουλος, Ορτέγκα, Μουζακίτης, Μαρτίνς, Παπακανέλλος, Κωστούλας

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Μπότης, Ροντινέι, Ρέτσος (71’ Κουτσίδης), Άμπι, Ορτέγκα (71’ Μπακούλας), Μουζακίτης (71’ Μασούρας), Κοστίνια, Μπιανκόν, Ζέλσον (71’ Μπιέλ), Παπακανέλλος (83’ Τσικίνιο), Κωστούλας

ΜΑΛΙΝ: Ντε Βολφ, Μαρσά, Γουάλς, Χίρεμανς (60’ Στορμ), Κονατέ, Σχόφς, Μράμπτι (60’ Ενγκόι), Λάουμπερμπαχ (22’Μπαφντίλι, 83’ Γεμπόα), Φούλον, Μπέιτς, Πφλέκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα