back to top
36 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

36 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Ν.Γιαννακοπούλου: Στόχος η επάνοδος του ΠΑΣΟΚ σε τροχιά κυβερνητικής εξουσίας

Διαβάστε επίσης

Για την ανάγκη ριζικής αναδιάταξης του ΠΑΣΟΚ με στόχο την εμφάνισή του ως κόμματος εξουσίας και όχι διαμαρτυρίας, ως κόμματος που με τις προτάσεις του πείθει, δημιουργεί προσδοκία για ένα άλλο δρόμο, για ελπίδα, κάνει λόγο σε συνέντευξη της στην στην εφημερίδα «Kontra» η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Αναφερόμενη στις προτεραιότητες που θέτει επισημαίνει μεταξύ άλλων: Με σαφή αντίληψη και ορμή να επιφέρουμε τις αλλαγές στην φυσιογνωμία, την αντιπολιτευτική τακτική μας ως κόμμα πρωταγωνιστής που δεν θα ετεροκαθορίζεται, αλλά και στη δομή και την αναγκαία δημοκρατική λειτουργία του. Με πολιτικές που καθορίζονται από τις αρχές και τις αξίες μας και όχι για να δείξουμε ένα άσφαιρο, αντιπολιτευτικό οίστρο, όπως στην περίπτωση της επιστολικής ψήφου και των μη Κρατικών μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων. Με στροφή προς δυνάμεις του Κέντρου που σήμερα απεγκλωβίζονται από την κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη, προς μία πολιτική που θα στηρίζεται στη λογική και την κοινωνική ευαισθησία και θα αγκαλιάζει δυνάμεις από τις παρυφές της Ν.Δ μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ, πολίτες που αναζητούν φορέα πολιτικής εκπροσώπησης.

Οπως διευκρινίζει η κ. Γιαννακοπούλου οι επιλογές μας θα είναι σαφείς, καθαρές και θα διαμορφώνονται, θα επεξεργάζονται σε ανοικτό διάλογο με όλες τις παραγωγικές, δημιουργικές, επιστημονικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας με τις οποίες θα πρέπει να ξανασυναντηθεί το ΠΑΣΟΚ μέσα από μια διαρκή πορεία προς τον λαό.

Ερωτηθείσα για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς η Νάντια Γιαννακοπούλου επισημαίνει:

Η έγνοια μου εστιάζεται στο πως το ΠΑΣΟΚ θα γίνει μεγάλη προοδευτική παράταξη αμφισβητώντας την κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη. Η όλη συζήτηση που γίνεται για την συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ ή και με την Δημοκρατική Αριστερά , η συζήτηση για την Κεντροαριστερά είναι γενικόλογη, αφηρημένη, σχεδόν απολίτικη, μη λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές συνθήκες. Για ποια συνεργασία μιλάμε ακριβώς; διερωτάται χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας οτι το ζητούμενο δεν είναι να φτιάξουμε ένα ασπόνδυλο, απολίτικο μέτωπο αντί. Υπάρχουν όμως και θέματα πολιτισμικά , αξιακά θέματα που δεν είναι εύκολο να ξεπεραστούν. Για παράδειγμα πως να μιλήσουν από κοινού αυτές οι δυνάμεις για το Κράτος Δικαίου, όταν αιωρείται η αντιδημοκρατική μεθόδευση ενοχοποίησης των πολιτικών αντιπάλων από τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση NOVARTIS;

Υπεραμύνεται της αυτόνομης πορείας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ λέγοντας: Κανένα κόμμα που σέβεται τον εαυτό του, ειδικά το ΠΑΣΟΚ με την ιστορική πορεία και στίγμα που έχει δεν βάζει σε συζήτηση την αυτονομία του. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ιστορικά από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, τον χώρο της Κεντροαριστεράς εξέφραζε σταθερά το ΠΑΣΟΚ. Αυτό θα ξαναεπιχειρήσουμε και με τις κατάλληλες κοινωνικές πρωτοβουλίες, τα ανοίγματα σε δυνάμεις που είχαν εγκαταλείψει απογοητευμένες τον χώρο. Σ΄ αυτό θα στοχεύσουμε ανακαλύπτοντας και πάλι τον κινηματικό χαρακτήρα που απωλέσαμε.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα