back to top
32.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

32.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον οδηγό ενός τουριστικού λεωφορείου σημειώθηκε περίπου στις 3 το μεσημέρι, στην Κέρκυρα στην περιοχή Τζάβρου. Ειδικότερα, το λεωφορείο, με κατεύθυνση από την Παλαιοκαστρίτσα προς την πόλη της Κέρκυρας, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, και συγκρούστηκε με σταθμευμένη νταλίκα. Από τη σύγκρουση ανασύρθηκε νεκρός ο νεαρός οδηγός του λεωφορείου, ενώ τραυματισμένοι απεγκλωβίστηκαν μια γυναίκα και ένας ανήλικος.  

Προκλητικός εμφανίστηκε ξανά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιστρέφοντας από τα κατεχόμενα, όπου παρέστη στη φιέστα για την 50ή επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής του στην Άγκυρα, ο  Ερντογάν ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός «κατακτητές» του Νίκου Δένδια προς τους Τούρκους «δεν θα μπορούσε να είναι πιο θρασύς» και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βάλει τον Έλληνα υπουργό στη θέση του. Παράλληλα, ζήτησε να αποφεύγονται κινήσεις που μπορούν να κλιμακώσουν την ένταση στην Κύπρο, λέγοντας πως «η συνενοχή σε σφαγές στο Ισραήλ δεν θα εξυπηρετούσε ούτε τους Ελληνοκύπριους ούτε την Ελλάδα». Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Τουρκία δεν θα διστάσει να κατασκευάσει ναυτικές βάσεις ή άλλες θαλάσσιες δομές στη “Βόρεια Κύπρο”, αν αυτό αποδειχθεί «απαραίτητο». Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει έναρξη οποιασδήποτε νέας διαδικασίας διαπραγμάτευσης για το Κυπριακό, χωρίς οι δύο πλευρές στο νησί να καθίσουν και να βγουν από τις συνομιλίες «ως ίσοι». 

“Όπως είπα και στον Πρόεδρο Ερντογάν κατά την πρόσφατη συνάντησή μας στην Ουάσινγκτον, δεν νοείται η Κύπρος, κράτος-μέλος της ΕΕ, πενήντα χρόνια μετά την τραγωδία του ’74 να παραμένει διαιρεμένη”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτησή του.   

Ομαλά εξελίσσεται η μετεγχειρητική πορεία της υγείας του 56χρονου συνοριοφύλακα ο οποίος τραυματίσθηκε -χθες το απόγευμα- από πυρά προερχόμενα από την τουρκική πλευρά κι ενώ εκτελούσε περιπολία σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου.   

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς -κατηγορίας 4- για αύριο σε περιοχές των περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα και πλήθους πολιτών ξεκίνησαν το πρωί, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, οι εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου θα είναι ανοικτός έως τις 10 το βράδυ. 

Στη Μέση Ανατολή 

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης θα συνεχίσουν τις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και δεν θα τηρήσουν κανέναν κανόνα εμπλοκής, δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera του Κατάρ ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Μοχάμεντ Αμπντουλσαλάμ, μία ημέρα αφότου το Ισραήλ έπληξε στρατιωτικούς στόχους των Χούθι κοντά στο λιμάνι Χοντέιντα σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι ανθρώπους. 

Παράλληλα, εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αρχίσει να προσφέρει ο ισραηλινός στρατός, στους στρατιώτες που υπηρετούν στη Λωρίδα της Γάζας μετά τον εντοπισμό υπολειμμάτων του μεταδοτικού ιού  σε δείγματα που ελήφθησαν από περιοχές του παραλιακού θύλακα. Ο στρατός πρόσθεσε ότι με τη συνεργασία διεθνών οργανώσεων έχουν φθάσει εμβόλια για την κάλυψη των τουλάχιστον 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας. 

Στην αθλητική επικαιρότητα  

Με στόχο το χάλκινο μετάλλιο η Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών στο μπάσκετ αντιμετωπίζει αυτή την ώρα το Βέλγιο στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Πολωνία. 

ΚΑΙΡΟΣ  

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε νωρίτερα η ΕΜΥ οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, με μέγιστες τιμές τοπικά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, θα διατηρηθούν στη χώρα μας μέχρι και αύριο Δευτέρα. Από την Τρίτη θα υπάρξει βαθμιαία υποχώρηση της θερμοκρασίας. 

Στην Αττική γενικά αίθριος, αύριο Δευτέρα, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.  Θερμοκρασία: Από 26 έως  40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι είναι 33 βαθμοί.  

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα