back to top
31.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

31.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σε αλλαγή του συνόλου της διοίκησης της Δημοτικής Αστυνομίας και των Δημοτικών Αστυνομικών τμημάτων προχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος εκβιαστών, στο οποίο συμμετείχε και o ήδη προφυλακισθείς προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας.

«Θα δείξουμε μηδενική ανοχή σε κρούσματα διαφθοράς, κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης, καθώς και σε συμπεριφορές που υπονομεύουν το έργο της Δημοτικής μας Αρχής που έχει ως στόχο τη βελτίωση της ζωής των Αθηναίων», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Χάρης Δούκας.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το αμέσως προσεχές διάστημα προβλέπεται η καθολική αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος του δήμου, μέσω του οποίου θα υπάρξει πλήρης χαρτογράφηση των καταστημάτων, η δραστική αλλαγή της Κανονιστικής τους, που θα θεσπίζει αυστηρούς όρους ίδρυσης και λειτουργίας αλλά και η υποχρέωση των επαγγελματιών να αναρτούν στην είσοδο των καταστημάτων τους QR Code, με την άδεια λειτουργίας, τον ακριβή χώρο που τους έχει παραχωρηθεί για τα τραπεζοκαθίσματα και το σχετικό σχέδιο που θα έχει εκπονηθεί από μηχανικό.

Την προσφορά του Τζο Μπάιντεν εξήρε η Κάμαλα Χάρις στην πρώτη της ομιλία μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του προέδρου των ΗΠΑ, χωρίς, ωστόσο, να αναφερθεί στην υποψηφιότητά της για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. «Η κληρονομιά των επιτευγμάτων του Μπάιντεν είναι απαράμιλλη στη σύγχρονη ιστορία», είπε χαρακτηριστικά η Χάρις και πρόσθεσε ότι ο Μπάιντεν «σε μια θητεία έχει ήδη ξεπεράσει την κληρονομιά των περισσότερων προέδρων που έχουν υπηρετήσει δύο θητείες στο αξίωμα».

Πριν από λίγο με ανάρτησή της στο Χ, η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και κορυφαίο στέλεχος των Δημοκρατικών Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις. «Η ενθουσιώδης υποστήριξή μου για την Κάμαλα Χάρις είναι επίσημη, προσωπική και πολιτική», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Εμμένει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στην υπόθεση εξαγοράς της Attica Bank. «Έχοντας καταβάλει οι ιδιώτες 268 εκ. ευρώ θα αποκτήσουν το 56% της τράπεζας, ενώ το Δημόσιο – δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι- έχοντας καταβάλει 920 εκ. ευρώ θα διαθέτει μόλις το 35%», υπογραμμίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καταλήγει αναφέροντας, μεταξύ άλλων, «καπιταλισμός των «φίλων» με χρηματοδότηση του Δημοσίου».

Για μια πολιτική στην ενέργεια που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους αλλά αφήνει τη χώρα αθωράκιστη σε ενεργειακές κρίσεις έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης από την Ήπειρο, σχετικά με τις επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Όπως είπε, «τα παίρνουμε από τη μια τσέπη του λαού και τα βάζουμε από την άλλη».

«Την ώρα που η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος εκτοξεύεται μέρα με τη μέρα, την ίδια ώρα αποκαλύπτεται και η κοροϊδία της κυβέρνησης για τον δήθεν μηχανισμό στήριξης που τελικά επιδοτεί με λίγα και για πολύ λίγο» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Έξι χρόνια συμπληρώνονται αύριο από την ημέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά στο Μάτι που κόστισε τη ζωή σε 104 συνανθρώπους μας. Η δίκη έχει ξεκινήσει σε δεύτερο βαθμό αλλά ακόμα βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης των ενστάσεων των κατηγορουμένων.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία την Τετάρτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για την Ψυχική Υγεία στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Συγκεκριμένα ΕΙΝΑΠ και ΠΟΕΔΗΝ έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 μμ και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος.

Την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη ζήτησαν και έλαβαν ο 41χρονος και η 34χρονη σύζυγός του οι οποίοι κατηγορούνται για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό 64χρονου στον Αγ. Πέτρο Αρκαδίας. Σε βάρος του 41χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ενώ σε βάρος της συζύγου του για συνέργεια στην ίδια πράξη.

Φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Βρυσιά Ρόδου. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Στις Βρυξέλλες και όχι στη Βουδαπέστη θα διεξαχθούν οι προσεχείς συνεδριάσεις των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ, ανακοίνωσε ο επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ λόγω των πρόσφατων θέσεων της Ουγγαρίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Μπορέλ η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς οι υπουργοί στην πλειονότητά τους επέκριναν την Ουγγαρία, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ, και θέλησαν να επιβάλουν «συμβολικές» συνέπειες στη Βουδαπέστη μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν στη Μόσχα, που έγινε χωρίς την υποστήριξη των Ευρωπαίων συμμάχων της Ουγγαρίας.

Τουλάχιστον 70 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις σήμερα στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με το υπ. Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα. «Οι επιθέσεις και οι σφαγές που διαπράττει η ισραηλινή κατοχή στο κυβερνείο της Χαν Γιούνις από σήμερα το πρωί και μέχρι τώρα» έχουν προκαλέσει τον θάνατο «70 μαρτύρων και τον τραυματισμό περισσότερων από 200, ορισμένοι από τους οποίους είναι σε σοβαρή κατάσταση», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

ΚΑΙΡΟΣ:

Αρχικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα