back to top
29.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

29.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 03:00

Διαβάστε επίσης

Ο Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, παρότρυνε την παράταξή του, τους Δημοκρατικούς, να ταχθούν υπέρ της αντιπροέδρου του, καθώς η Κάμαλα Χάρις μοιάζει επί του παρόντος να είναι η κυριότερη διεκδικήτρια του χρίσματος του κόμματος ώστε να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Η Κάμαλα Χάρις θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εντός της εβδομάδας στον Λευκό Οίκο, ανακοίνωσε συνεργάτης της.

Με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό θα συναντηθεί και ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δεσμεύθηκε πως θα «συνεχίσει να εργάζεται για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα».

Εν τω μεταξύ, η Κάμαλα Χάρις συγκέντρωσε 81 εκ. δολάρια από δωρεές για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής της εκστρατείας μέσα σε 24 ώρες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ομάδα της.

Σε αλλαγή του συνόλου της διοίκησης της Δημοτικής Αστυνομίας και των Δημοτικών Αστυνομικών τμημάτων προχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος εκβιαστών, στο οποίο συμμετείχε και o ήδη προφυλακισθείς προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, δρομολογούνται αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας, με σκοπό την απρόσκοπτη και με διαφάνεια αδειοδότηση και λειτουργία των καταστημάτων, καθώς και τον έλεγχο που πρέπει να διενεργούν οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες.

«Θα δείξουμε μηδενική ανοχή σε κρούσματα διαφθοράς, κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης, καθώς και σε συμπεριφορές που υπονομεύουν το έργο της Δημοτικής μας Αρχής», αναφέρει -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή του ο Χάρης Δούκας.

Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με 104 νεκρούς και δεκάδες εγκαυματίες. Σε βαρύ κλίμα οι εκδηλώσεις μνήμης, που φέτος, για πρώτη φορά διοργανώνονται από τον Σύλλογο Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών της 23ης Ιουλίου 2018. Το πρωί θα τελεστούν επιμνημόσυνες δεήσεις στις εκκλησίες των οικισμών.

Εμμένει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση εξαγοράς της Attica Bank. «Έχοντας καταβάλει οι ιδιώτες 268 εκ. ευρώ θα αποκτήσουν το 56% της τράπεζας, ενώ το Δημόσιο – δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι- έχοντας καταβάλει 920 εκ. ευρώ θα διαθέτει μόλις το 35%», υπογραμμίζει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο πλαίσιο ομιλίας του στα Ιωάννινα.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε την ύπαρξη ολιγοπωλίων στις τράπεζες, την ενέργεια, την υγεία και τα τρόφιμα κάτι που, όπως είπε, ευθύνεται για την στρεβλή λειτουργία της αγοράς και της αισχοκέρδειας.

«Την ώρα που η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος εκτοξεύεται μέρα με τη μέρα, την ίδια ώρα αποκαλύπτεται και η κοροϊδία της κυβέρνησης για τον δήθεν μηχανισμό στήριξης που τελικά επιδοτεί με λίγα και για πολύ λίγο» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αύριο, ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για την Ψυχική Υγεία στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 01:34, στη νότια Κρήτη. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 21 χιλιόμετρα νότια των Καλών Λιμένων Ηρακλείου.

Ανοιχτή με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από σήμερα και έως τις 28 Οκτωβρίου στο Πάρκο Ελευθερίας, η μεγάλη ιστορική έκθεση «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της».
Πρόκειται για τη μοναδική έκθεση που τιμά ταυτόχρονα τις δύο επετείους-ορόσημα για την πόλη και τη χώρα, τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1974 και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή το 1944.
Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 31 Αυγούστου Τετάρτη έως Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Στην διεθνή επικαιρότητα,
Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι 70 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους στις επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στη Χαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, από όπου χιλιάδες πανικόβλητοι άμαχοι έφυγαν ξανά, μετά τη διαταγή εσπευσμένης απομάκρυνσης που εκδόθηκε χθες το πρωί.

ΚΑΙΡΟΣ:
Αρχικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα