back to top
34.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

34.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Γ. Μουζάλας: Αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ – Θα γίνει προσωπικό κόμμα αν επικρατήσουν οι ιδέες Κασσελάκη

Διαβάστε επίσης

Θέμα ηγεσίας για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, θέτει ο Γιάννης Μουζάλας.

Σε συνέντευξή του στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Μελιγγώνη χαρακτηρίζει διχαστικό και ελλιπή τον Στέφανο Κασσελάκη. Τον κατηγορεί ευθέως για υπονόμευση της πολιτικής φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να τον μετατρέψει σε προσωποπαγές κόμμα. Αφήνει βολές εναντίον του εγκαλώντας τον ως υπεύθυνο για βαρύτατα πλήγματα στην ουσία της Αριστεράς και ενορχηστρωτή της απόπειρας αποδόμησης της κληρονομιάς του Αλέξη Τσίπρα με αναφορές σε μαύρα ταμεία, ενώ απευθύνει κάλεσμα γενικής κινητοποίησης  στον προοδευτικό χώρο, ώστε να διαμορφωθεί μια εκλογική, προγραμματική ενότητα δυνάμεων απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό που εκφράζεται μέσα από τον  Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθούν αναλυτικά σημεία από την τοποθέτηση του πρώην υπουργού και μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενόψει του Καταστατικού Συνεδρίου του κόμματος με φόντο την αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη και στο πλαίσιο του εντεινόμενου.. φλερτ του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προς την Χαριλάου Τρικούπη.

*Αποδείχθηκε ότι το νέο που επαγγελλόταν ο Στέφανος  Κασσελάκης, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και στις κοινωνικές της ανάγκες

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη μεγάλες ήττες, μετά από μια περίοδο διακυβέρνησης η οποία κατόρθωσε να βγάλει τη χώρα από εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις. Μετά την παραίτηση Τσίπρα, που δεν μπόρεσε να την αντιμετωπίσει όπως και τα συνεπακόλουθα ζητήματα τα οποία  δημιουργήθηκαν, ήρθε ο κ. Κασσελάκης. Τον υποστήριξα, δημοκρατικότατα ανέλαβε την ηγεσία και χρειάστηκε να περάσει αρκετό διάστημα προκειμένου να δούμε αν αυτό το νέο που επαγγελλόταν και ψήφισε ο κόσμος,  ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες και στην πραγματικότητα. Τώρα, είμαστε σε μια φάση που απεδείχθη ότι δεν ανταποκρίνεται».

*Η νέα ηγεσία δίχασε και ασκεί πολιτικές που οδηγούν σε προσωποπαγές κόμμα. Είτε κρατήσει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, είτε όχι

«Ο κ. Κασσελάκης, η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατάφερε όχι απλώς να τον ανατάξει στην κατεύθυνση των  προοδευτικών δυνάμεων, αλλά αντίθετα δίχασε, διαμοίρασε και ασκεί πολιτικές που οδηγούν σε ένα προσωποπαγές κόμμα. Επέφερε βαρύτατα χτυπήματα στην ουσία της Αριστεράς, όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ και με όσα είπε περί της .. ειρηνικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ, όπως την αποκάλεσε. Επίσης, κανένας Πρόεδρος δεν τόλμησε να  κατηγορήσει το κόμμα του για μαύρα ταμεία , μίζες καις σακούλες με χρήματα… Ο κ. Κασσελάκης στην προσπάθειά του να διακριθεί σε έναν “πόλεμο” με τον Τσίπρα- από μόνος του- αποπειράται να δημιουργήσει μια καινούργια κατάσταση. Στην Αριστερά -με εξαίρεση την Ασφάλεια και τη χούντα – κανείς και ποτέ δεν καταλόγισε μίζες ή μαύρα χρήματα. Ούτε καν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Και βγήκε τώρα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει υπονούμενα που αγγίζουν την καρδιά της της Αριστεράς και την βάζουν σε θέση να απολογηθεί ότι δεν είναι ίδια με τους άλλους.  Εκτιμώ πως αυτό είναι μια συγκεκριμένη τακτική. Μια προσπάθεια της ηγεσίας να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ προσωποπαγές κόμμα. Είτε κρατήσει το όνομά του, είτε όχι». 

*Να μείνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και να επιδιώξουμε αλλαγή ηγεσίας μέσα από τις καταστατικές διαδικασίες. Για να αποτελέσει μια προοδευτική κοινωνική συμμαχία, που θα συντελέσει σε μια εκλογική, προγραμματική ενότητα δυνάμεων ενάντια στη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού που εκφράζεται μέσω του κ. Μητσοτάκη.

«Προτείνω όχι να φύγουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να μείνουμε και μέσα από τις καταστατικές διαδικασίες να επανακτήσει τα χαρακτηριστικά του. Αυτό συνδέεται και με την αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Άνοιξα το θέμα, αλλά δεν γνωρίζω τη δυναμική που θα αποκτήσει…Ελπίζω να ανασχέσει τη φυγή των ανθρώπων από το κόμμα ώστε να  παραμείνει ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ. Να αποτελέσει μια προοδευτική κοινωνική συμμαχία, η οποία θα ανοίξει και άλλο στον κόσμο- κάτι που δεν καταφέραμε με την παλιά ηγεσία– να γίνει μια βάση, μια ορμητική δύναμη που θα συντελέσει σε μια εκλογική, προγραμματική ενότητα δυνάμεων ενάντια σε αυτή τη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού που εκφράζεται μέσω του κ. Μητσοτάκη.
Εγώ λέω “ελάτε όλοι μαζί, μη φύγει κανείς- γιατί αυτό εξυπηρετεί η νέα ηγεσία- κι ελάτε να επαναφέρουμε την πολιτική κι αυτό προϋποθέτει αλλαγή ηγεσίας όχι μαγικά, αλλά μέσα από τις διαδικασίες του κόμματος».

*Δεν αμαυρώνεται εύκολα η  παρακαταθήκη της διακυβέρνησης Τσίπρα-

«Ο κ. Κασσελάκης υπονομεύει ο ίδιος τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας έχει αποσυρθεί από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω ότι κάνει πολύ καλά που μιλάει μόνο πολιτικά και δεν μπλέκει στις κομματικές καταστάσεις. Η παρακαταθήκη της διακυβέρνησής του δεν αμαυρώνεται εύκολα. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει για να δώσει αισιοδοξία στον κόσμο. Πρέπει να τους πούμε ότι η ελπίδα έρχεται. Υπάρχει αυτή η πολιτική κι αυτό είναι η Αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις. Δεν μπορούμε μόνοι μας, όλοι πρέπει να συνενωθούμε για να μπορέσουμε να εναντιωθούμε σε αυτή την κατάσταση και να αλλάξει με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Να υπάρξει ένα πρόγραμμα που θα υποστηρίζεται από τα προοδευτικά κόμματα προεκλογικά, χωρίς κομματικούς εγωισμούς».

*Αν επικρατήσουν οι ιδέες του κ. Κασσελάκη,  ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι προσωπικό κι όχι πολιτικό κόμμα

«Αν περάσουν οι ιδέες του κ. Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι προσωπικό κόμμα,  όχι πολιτικό κόμμα. Προσωπικά πιστεύω, στην κινητοποίηση των προοδευτικών ανθρώπων. Αν δεν υπάρξει αυτή, είναι δύσκολα τα πράγματα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα