back to top
30.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

30.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Αλμέιδα: “Ο ανταγωνισμός θα βοηθήσει την ομάδα να δυναμώσει – Πρέπει να μπούμε στο League Phase”

Διαβάστε επίσης

Το «πρέπει» που έχει η ΑΕΚ για να βρεθεί στο League Phase του Conference League σημείωσε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του πρώτου ματς με την Ίντερ Κλαμπ Ντ’ Εσκάλδες για τον β’ προκριματικό γύρο.

Παράλληλα, ο Αργεντινός τεχνικός σημείωσε πως το ρόστερ σε πολλές θέσεις είναι γεμάτο, κάτι που αυτομάτως δημιουργεί και μεγαλύτερο ανταγωνισμό στην ομάδα και θα τη βοηθήσει να δυναμώσει.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το τι πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ στα προκριματικά του καλοκαιριού και πόσο έτοιμη είναι η ομάδα: «Είναι μεγάλη μου χαρά που βρισκόμαστε μαζί και πάλι. Πρέπει να κερδίσουμε για να μπούμε στο League Phase, είναι όλα πολύ κρίσιμα παιχνίδια. Πρέπει να ξεκινήσουμε από το πρώτο. Θα πάμε να κερδίσουμε την αντίπαλο και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Δεν ξέρω από το 0 έως το 100 πόσο έτοιμοι είμαστε. Η προετοιμασία ήταν καλή, είδαμε μια μεγάλη διαφορά από αυτούς που ξεκίνησαν την πρώτη μέρα σε σχέση με αυτούς που ήρθαν αργότερα. Όσο περνούν οι μέρες η ομάδα θα αποκτήσει τη φόρμα όπως την έχουμε δει. Ελπίζω να ξεκινήσουμε με τον καλύτερο τρόπο αύριο».

Για το τι περιμένει να δει από την ομάδα και με τι θα είναι ευχαριστημένος: «Πρώτα απ’ όλα θέλω η ομάδα να κερδίσει γιατί είναι καθοριστικές στιγμές. Έχουμε ένα στυλ και έναν τρόπο για να ψάξουμε τη νίκη, πάντα αναλύοντας τον αντίπαλο».

Για τη σύνδεση που έχει με τον Λαμέλα και τον Περέιρα: «Νιώθω ιδιαίτερη σχέση για όλους τους παίκτες όχι μόνο για τον Λαμέλα και τον Περέιρα. Είχα ένα ωραίο συναίσθημα γιατί μου ήρθαν στο μυαλό μνήμες. Παίξαμε μαζί για 1-1.5 χρόνο, αυτοί ξεκίνησαν όταν εγώ έκανα τα τελευταία μου παιχνίδια. Πιστεύω ότι ζήσαμε μαζί από τις πιο στενάχωρες στιγμές της Ρίβερ Πλέιτ. Χάρηκα πάρα πολύ που τους είδα πόσο βελτιωθήκαν, μιας που αποφάσισαν να φύγουν από την Αργεντινή και να μείνουν στην Ευρώπη για να κάνουν μια καριέρα. Υπήρξε μια βελτίωση ως προς το ανθρώπινο κομμάτι. Κατάφεραν να σταθούν σε προβλήματα που δεν είναι εύκολο να τα καταφέρεις. Όταν υπήρξε η πιθανότητα να έρθουν μίλησα μαζί τους, τους είπα πως ζούμε το ποδόσφαιρο ως κλαμπ, τους μίλησα για τους συμπαίκτες τους. Υπάρχουν πράγματα που ζητάω ως προπονητής όσο και αν τους αγαπάω. Είναι φίλοι και μου άρεσε ότι και οι δύο θέλουν να νικάνε. Είναι στα χέρια μας ώστε να τους έχουμε έτοιμους για να προσαρμοστούν στον τρόπο παιχνιδιού μας. Θα υπάρξει ο ίδιος ανταγωνισμός, όπως συμβαίνει».

Για το αν περιμένουμε Αργεντινό: «Όχι. Την πρώτη φορά μου είπατε αν θα φέρω Αργεντινούς. Πέρυσι ήταν ο Αραούχο και ο Πόνσε, φέτος ο Περέιρα και ο Λαμέλα. Αλλά είμαστε στην Ελλάδα. Πρέπει να δώσουν τα πάντα, να προσαρμοστούν στην ομάδα, τόσο αυτοί όσο και τα υπόλοιπα παιδιά που θα έρθουν. Να είναι καλά και να μπορέσουν να το διασκεδάσουν. Πιστεύω ότι όταν έρχονται ποδοσφαιριστές που έχουν τη δυνατότητα που μπορούν να μπουν σε άλλα πρωταθλήματα και ήρθαν σε εμάς και αυτό με χαροποιεί».

Για το θέμα με την ευρωπαϊκή λίστα τους παίκτες που πρέπει να κόψει και να διαχειριστεί: «Η αλήθεια είναι ότι όσοι είναι στη λίστα δεν μπήκαν γιατί έλειψαν κάποιες μέρες λόγω των διακοπών τους. Πρέπει να σεβαστούν τα παιδιά που ήταν πριν. Θα προσπαθήσουμε να περάσουμε αυτό τον γύρο και να έρθει νέα λίστα. Εγώ δεν περιμένω άλλους ποδοσφαιριστές, γιατί δεν μπορώ να δουλεύω με 32. Μου αρέσει να υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά όταν σκέφτεσαι ότι μπορεί να είσαι η τέταρτη λύση, σε πνευματικό επίπεδο εμένα μπορεί να με σκοτώσει. Μετά μπορεί να δημιουργηθούν άλλα θέματα. Έχουμε ένα μήνα για την έναρξη του πρωταθλήματος. Ο ανταγωνισμός θα βοηθήσει την ομάδα να δυναμώσει. Έχω μιλήσει ξεχωριστά με κάθε ποδοσφαιριστή. Τους είπα αν μπορούν να χειριστούν αυτή την κατάσταση και μπορεί να μείνουν εκτός λίστας. 99% μου είπαν ναι. Είμαι ήρεμος τους πιστεύω. Εκεί ξεκινάει μια ομαδική δουλειά. Αυτός που κάνει τα περισσότερα λάθη σε αυτή τη φάση είναι ο προπονητής με βάση τις δουλειές του».

Για το αν πρέπει να γίνουν αποχωρήσεις για να υπάρξουν μεταγραφές: «Εξαρτάται τη θέση. Έχουμε δύο δεξιούς μπακ, τέσσερις στόπερ παίζουν οι δύο. Έχουμε δύο νέους τερματοφύλακες, υψηλού επιπέδου. Από την αριστερή πλευρά έχουμε δύο αριστερά μπακ θα υπάρξει ανταγωνισμούς μεταξύ τους. Στο δεξί άκρο της επίθεσης έχουμε τέσσερις. Ένας στον πάγκο, ένας θα παίζει δύο εκτός. Στο κέντρο έχουμε τρεις, αριστερά έχουμε τρεις. Μπροστά είναι ο Λιβάι, όπως είδατε και εσείς πέρυσι έκανα κάποιες εναλλαγές στον Στίβεν. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας έχω χρησιμοποιήσει τον Άμραμπατ με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Είμαστε πολυπληθείς σε κάποιες θέσεις. Μόλις χαλαρώνει κάποιος, αυτός που είναι πίσω τον περνάει. Δίνω πάντα βάση στο γκρουπ. Ίσως αυτή η δουλειά μου δώσει περισσότερο άγχος, λιγότερα μαλλιά και περισσότερες ρυτίδες».

Για το τι γνωρίζει για τον αντίπαλο: «Γνωρίζω πολλά, έχω αναλύσει τον αντίπαλο. Είδα πολλά παιχνίδια που παίξαμε, τα ατομικά τους χαρακτηριστικά, την ομαδική δουλειά. Με τον αυριανό αγώνα μάς επιτρέπεται να παίξουμε ένα παιχνίδι και να έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες στη ρεβάνς. Ο αντίπαλος έκανε την έκπληξη, παίζει με την μπάλα κάτω, παίζει αρκετά παρόμοιο σύστημα με αυτό που έπαιξε στα τελευταία του παιχνίδια. Δεν υποτιμούμε κάποιον αντίπαλο. Έχουμε αναλύσει, μεταφέραμε στους παίκτες τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία. Υπάρχει σεβασμός. Το ποδόσφαιρο είναι 11 εναντίον 11. Πρέπει να σεβόμαστε τον αντίπαλο για να μας έρχεται κι αυτός. Έτσι κάναμε τα προηγούμενα δύο χρόνια, έτσι θα κάνουμε μέχρι το τελευταίο μου παιχνίδι».

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα