back to top
28.4 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

28.4 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 04:00

Διαβάστε επίσης

Μετωπική σύγκρουση των γιατρών με τον Άδωνι Γεωργιάδη, με αιχμή την ρύθμιση για την υποχρεωτική εργασία των ιδιωτών γιατρών – συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ και μη – στο ΕΣΥ.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τους γιατρούς να μην συνταγογραφούν και να μην εκδίδουν ή εκτελούν παραπεμπτικά από τις 26 Ιουλίου έως την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στάση εργασίας γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία 11 το πρωί με 3 το μεσημέρι την ώρα που το νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία θα συζητείται στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ απέρριψε τη συμφωνία 14 παλαιστινιακών κινημάτων, συμπεριλαμβανομένων της Χαμάς και της Φάταχ, που προβλέπει τον σχηματισμό κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» στα παλαιστινιακά εδάφη αφού τελειώσει ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, όπου χιλιάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους καθώς συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπογραμμίζει πως τον ανησυχεί το ενδεχόμενο ξεσπάσματος επιδημιών στη Γάζα, όπου τουλάχιστον 14.000 άνθρωποι χρειάζονται άμεση ιατρική διακομιδή εκτός του θύλακα, καθώς λείπουν τα πάντα.

Σε συνεργασία με το Κατάρ και την Αίγυπτο, η Ουάσιγκτον συνεχίζει τις προσπάθειες για να ξαναρχίσουν οι μαραθώνιες έμμεσες διαπραγματεύσεις με σκοπό να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Ισραηλινή αντιπροσωπεία αναμένεται μεθαύριο Πέμπτη στη Ντόχα.

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία ενώπιον της ολομέλειας του αμερικανικού Κογκρέσου, προτού συναντηθεί με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις και τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Έντονη διπλωματική προσπάθεια για την αποκλιμάκωση της κατάστασης μετά την κίνηση της Τουρκίας να στείλει πολεμικά πλοία στα στενά Κάσου – Καρπάθου, όπου βρίσκεται ιταλικό ερευνητικό πλοίο για την πόντιση καλωδίων.

Προηγήθηκε Navtex που βαφτίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα» την περιοχή. Στο σημείο από ελληνικής πλευράς βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος» και η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς». Σύμφωνα με πληροφορίες, το ιταλικό ερευνητικό αναμένεται να ολοκληρώσει τις εργασίες του σήμερα.

Νέες αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Επτά στελέχη του κόμματος αποχώρησαν χθες από την συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε ο Στέφανος Κασσελάκης τον προβληματισμό τους, για το εάν το καταστατικό συνέδριο του κόμματος πρέπει να πραγματοποιηθεί τις ίδιες ημέρες με τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.
Στην συζήτηση που διεξαγόταν διαδικτυακά παρενέβη ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος -σύμφωνα με τις πληροφορίες- σχολίασε με αιχμηρό τρόπο τη θέση αυτή, και κάλεσε όποιον δεν θέλει να μείνει στο κόμμα να αποχωρήσει τονίζοντας ότι «το συνέδριο δεν μετατίθεται».
Από τη συνεδρίαση αποχώρησε πρώτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας η Ολγα Γεροβασίλη και ακολούθησαν οι Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Ραγκούσης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Ελένη Συμεωνίδου, Κατερίνα Νοτοπούλου και Ζωή Καρκούλια.

Λίγη ώρα αργότερα ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ανήρτησε μια φωτογραφία του με την Όλγα Γεροβασίλη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Μια χαρά είμαστε με την Όλγα. Μην ανησυχείτε. Θα εκσυγχρονίσουμε συλλογικά το κόμμα μας για να ανταποκριθεί στην κοινωνία χωρίς να είναι δέσμιο κανενός συμφέροντος».

Καταδικάζει η ΣΤΑΣΥ την επίθεση που δέχθηκε την περασμένη Πέμπτη, υπάλληλος της εταιρείας από επιβάτη, ο οποίος πήδηξε τις πύλες επικύρωσης εισιτηρίων προκειμένου να επιβιβαστεί σε συρμό του Ηλεκτρικού, στον σταθμό «Βικτώρια».
Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία, συλλαμβάνοντας τον δράστη. Ο σταθμάρχης λόγω των τραυμάτων που έφερε στο πρόσωπο, αλλά και για προληπτικούς λόγους διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε για τρεις ημέρες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες στην Αττική Οδό με αποτέλεσμα να είναι κλειστή για τις επόμενες ώρες η είσοδος από τη Λεωφόρο Δουκίσσης Πλακεντίας (Κόμβος 13) στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Στη διεθνή επικαιρότητα:
Το ουκρανικό κοινοβούλιο παρέτεινε τον ισχύοντα στρατιωτικό νόμο και την επιστράτευση που κήρυξε για άλλους τουλάχιστον τρεις μήνες, ως τις αρχές Νοεμβρίου, ανέφεραν μέσα ενημέρωσης της Ουκρανίας, επικαλούμενα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας.
Η Ουκρανία έπληξε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ένα πορθμείο, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων, μέσα σε λιμάνι του Στενού του Κερτς που χωρίζει την ηπειρωτική Ρωσία από την Κριμαία, έκαναν γνωστό οι ρωσικές περιφερειακές αρχές.

Στις ΗΠΑ, η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις διεύρυνε το οριακό προβάδισμα κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες έναντι του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του Reuters.
Η Χάρις, της οποίας η ομάδα εκστρατείας δηλώνει ότι έχει εξασφαλίσει αριθμητικά το χρίσμα των Δημοκρατικών, προηγείται του Τραμπ με 44% έναντι 42% στην εθνική δημοσκόπηση.
Στις 8 το βράδυ, ώρα Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα απευθύνει διάγγελμα, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στην απόσυρση της υποψηφιότητάς του στις εκλογές του Νοεμβρίου.

ΚΑΙΡΟΣ:
Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε πιθανώς θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα