back to top
29.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

29.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Ανεβαίνει η ένταση στο χώρο της Υγείας με κλιμάκωση της σύγκρουσης των γιατρών με τον Άδωνι Γεωργιάδη, για την ρύθμιση που τους υποχρεώνει να προσφέρουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ, σε έκτακτες περιπτώσεις Η ρήξη έχει πυροδοτηθεί ακόμα περισσότερο από δηλώσεις που έχει κάνει ο υπουργός υγείας, όπως ότι “οι γιατροί σπούδασαν τσάμπα στην Ελλάδα”.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τα μέλη του να μην συνταγογραφούν και να μην εκδίδουν ή εκτελούν παραπεμπτικά από τις 26 Ιουλίου έως την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στο ίδιο μηκος κυματος και οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, Απειλούν επίσης με αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων, με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ να αναφερει σε ανακοίνωσή της πως η κινηση αυτή αποτελεί το ελάχιστο δείγμα αξιοπρέπειας προς το λειτούργημά του ιατρού.

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα των προέδρων των Ιατρικών Ενώσεων, παράλληλα με την έναρξη κινητοποιήσεων.

Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία κάνουν στάση εργασίας από αυτή την ώρα (11.00) έως τις 3 το μεσημέρι. Στις 12 πραγματοποιούν συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει την κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη της στην Αττική να δώσουν το παρών στη διαδήλωση.

Εάν ένας ιδιώτης γιατρός δεν ενδιαφέρεται για το δημόσιο νοσοκομείο «κι εμάς δεν μας ενδιαφέρει η συνεργασία μαζί του» τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης χθες από το βήμα της Βουλής. Απέρριψε την κριτική περί επίταξης, και πρόσθεσε ότι η επίμαχη διάταξη που προβλέπει την καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ και αποκλεισμό από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, για όσους αρνηθούν θα ενεργοποιηθεί μόνον εάν υπάρχει ζήτημα για τη δημόσια υγεία.

Η απόφαση του υπουργείου θα προκαλέσει χάος, λέει στον Αθήνα 984 η Άννα Μαστοράκου μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Υπογραμμίζει οτι η συνταγογράφηση είναι δικαίωμα του ασφαλισμένου καθώς και ότι δεν διευκρινίζεται τι ακριβώς σημαίνει η έννοια της έκτακτης ανάγκης.

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Το θέμα συζητήθηκε στη σύσκεψης της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΣΑ. ‘Όπως τονίστηκε, τις τελευταίες εβδομάδες έχει καταγραφεί ραγδαία αύξηση κρουσμάτων νοσηλειών και θανάτων από covid-19, σε ποσοστά πολλαπλάσια, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Παράλληλα, η Επιστημονική Επιτροπή του Συλλόγου κάλεσε τους υγειονομικούς να είναι σε εγρήγορση για τον έγκαιρο εντοπισμό των κρουσμάτων και τη χορήγηση στους ασθενείς υψηλού κινδύνου αντιικής αγωγής, το ενδενδειγμένο χρονικό διάστημα.

«Σίγουρα θα ήθελα ένα χαρτοφυλάκιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που να αναδεικνύει αφενός την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και το είδος της στρατηγικής θέσης της χώρας μας στη νοτιοανατολική πτέρυγα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Politico .Ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την «ανοιχτή» προσέγγισή του για τον χειρισμό του σκανδάλου των παρακολουθήσεων και δήλωσε ότι η κυβέρνησή του ανέλαβε την ευθύνη. Ποτέ δεν είπαμε ότι είμαστε τέλειοι, αλλά πάντα αναγνωρίζαμε τα όποια λάθη έγιναν», υπογράμμισε.

Νέες αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Επτά στελέχη του κόμματος αποχώρησαν χθες από την συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε ο Στέφανος Κασσελάκης απόψεις για μεταφορά της ημερομηνίας του συνεδρίου προκειμένου να μην γίνει ταυτόχρονα με τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Στην συζήτηση που διεξαγόταν διαδικτυακά παρενέβη ο Σ. Κασσελάκης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες σχολίασε με αιχμηρό τρόπο τις θέσεις αυτές, ξεκαθάρισε ότι το συνέδριο δεν μετατίθεται και έδειξε ξανά την πόρτα εξόδου στους διαφωνούντες λέγοντας: “σε όποιον δεν αρέσει, να φύγει”. Από τη συνεδρίαση αποχώρησε πρώτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας η Ολγα Γεροβασίλη και ακολούθησαν οι Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Ραγκούσης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Ελένη Συμεωνίδου, Κατερίνα Νοτοπούλου και Ζωή Καρκούλια.

Λίγη ώρα αργότερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανάρτησε μια φωτογραφία του με την Όλγα Γεροβασίλη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Μια χαρά είμαστε με την Όλγα. Μην ανησυχείτε.

50 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Σε εξέλιξη πανηγυρική συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής, με ομιλητές τον πρωθυπουργό και τους υπολοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Στο Πάρκο Ελευθερίας βρέθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα με αφορμή την επετειο.

Απόψε στις 8 η δεξίωση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, που φέτος αποκτά ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους οι γονείς της Εριέττας, του μοναδικού θύματος από τα 57 της τραγωδίας των Τεμπών που δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη του, καθώς και εγκαυματίες και συγγενείς θυμάτων από την πυρκαγιά στο Μάτι.

“Η Δημοκρατία είναι μια συνεχής διεκδίκηση” δήλωσε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου,

Για το ενδεχόμενο μιας δεύτερης θητείας της, απάντησε ότι πρόκειται για αποφάσεις άλλων θεσμικών οργάνων.

Με ένα μήνυμα στα ελληνικά ευχήθηκε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα στη χώρα μας για τη σημερινή επέτειο. «Θερμές ευχές στους Έλληνες. . Η Δημοκρατία έχει ανυπολόγιστη σημασία» σημειώνει στην ανάρτησή της.

 

Ο Αθήνα 9,84, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ξεδιπλώνει από τις 3 μετά το μεσημέρι εως τις 5 το απόγευμα το νήμα της ιστορίας μέσα από συνεντεύξεις ανθρώπων που βρέθηκαν στο επίκεντρο των γεγονότων αλλά και από αφηγήσεις πρωταγωνιστών, σημαντικές μαρτυρίες που διασώζονται ως ντοκουμέντα προφορικής ιστορίας, από τα αρχεία του σταθμού της πόλης και της εκπομπής «Μια ημέρα στην Αθήνα», του Γιώργου Αποστολίδη.

Έντονη διπλωματική προσπάθεια για την αποκλιμάκωση της έντασης στο νότιο Αιγαίο, μεταξύ Κάσου και Καρπάθου, όπου έχουν συγκεντρωθεί ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία με αφορμή έρευνες ιταλικού σκάφους για την πόντιση καλωδίων.

Προηγήθηκε Navtex που βαφτίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα» την περιοχή. Στο σημείο από ελληνικής πλευράς βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος» και η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς». Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το ιταλικό ερευνητικό αναμένεται να ολοκληρώσει τις εργασίες του σήμερα.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε πιθανώς θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα