back to top
31.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

31.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Απάντηση της Αθήνας στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν περί τουρκικής μειονότητας στη Θράκη αλλά και για το Κυπριακό.

«Η διαιώνιση του σημερινού status quo, της κατοχής του ενός τρίτου του νησιού και η δημιουργία δύο κρατών δεν αποτελούν λύσεις», αναφέρουν διπλωματικές πηγές εκφράζοντας την προσήλωση της χώρας μας σε μια λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που προβλέπουν διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδίας.

Γπα τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα μέλη της «χαίρουν ισονομίας και ισοπολιτείας». «Ζητήματα που άπτονται του κράτους δικαίου και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ελλήνων πολιτών δεν τίθενται ούτε θα μπορούσαν να τεθούν προς συζήτηση», προσθέτουν.

 

Τέσσερις συστάσεις σε ό,τι αφορά τη βελτίωση του κράτους δικαίου απευθύνει στη χώρα μας η Κομισιόν. Στην ετήσια έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα η Κομισιόν αναφέρει ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες κατά της διαφθοράς, συμπεριλαμβανομένων υποθέσεων διακεκριμένης διαφθοράς κακουργηματικού βαθμού, να σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος για την προστασία των δημοσιογράφων από τις καταχρηστικές αγωγές και να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής και έγκαιρης διαβούλευσης για τους νόμους, καθώς και να προχωρήσει ένας δομημένος διάλογος με τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών. Παράλληλα, στην έκθεσή της η Κομισιόν εντοπίζει και κάποια βήματα προόδου σε ό,τι αφορά την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

 

Στις 8 στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. «Η Δημοκρατία είναι μια συνεχής διεκδίκηση», δήλωσε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το 2027 «όταν θα ξανασυναντηθούμε στις κάλπες η Ελλάδα θα είναι πολύ καλύτερη από σήμερα», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβασή του στην πανηγυρική εκδήλωση στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Η πολιτική βρίσκεται στο ναδίρ της αξιοπιστίας της και πρέπει όλοι να εργαστούν για μια προοδευτική διέξοδο της χώρας που έχει να αντιμετωπίσει μεγάλες αβεβαιότητες» ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελος.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία από ακροδεξιές δυνάμεις. Αλλά πρέπει ο κάθε πολίτης να κρίνει αυστηρά και τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις οι οποίες χρησιμοποιούν και αθέμιτα μέσα που προσβάλλουν το πυρήνα του δημοκρατικού πολιτεύματος», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε επιστολή του προς το προεδρείο της Βουλής ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε μεταξύ άλλων οτι σήμερα είναι γενική και κοινή πεποίθηση στις λαϊκές συνειδήσεις ότι πολλά δεν έγιναν όλα αυτά τα 50 χρόνια.

 

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στους γιατρούς και την ηγεσία του υπ. Υγείας, για την ρύθμιση που τους υποχρεώνει να προσφέρουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ, σε έκτακτες περιπτώσεις. Η ανταπόκριση των γιατρών στο κάλεσμα της κυβέρνησης θα κρίνει και το αν θα υπάρξουν κυρώσεις τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Σκάι. Να μην συνταγογραφούν και να μην εκδίδουν ή εκτελούν παραπεμπτικά από τις 26 Ιουλίου έως την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής καλεί τα μέλη του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Με αποχή από τη συνταγογράφηση απειλούν και οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

 

Μαίνεται η φωτιά στην Κάνδανο Χανίων, όπου οι κάτοικοι μέσω του 112 κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Ροδοβάνη. Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σε 33 ανήλθαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

 

Στην διεθνή επικαιρότητα: Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, το διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στην απόσυρση της υποψηφιότητάς του στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 30 Δημοκρατικοί βουλευτές και γερουσιαστές αναμένεται να μποϊκοτάρουν και να μην παρευρεθούν απόψε στην αίθουσα του Κογκρέσου για την ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με αμερικανικά ειδησεογραφικά δίκτυα.

 

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Στις 8 και μισή ΠΑΟΚ-Μπάνια Λούκα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Η ΑΕΚ υποδέχεται στις 9 στην OPAP Arena την Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες, με στόχο να «κλειδώσει» από σήμερα την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Conference League.

 

Πτώση της θερμοκρασίας μετά από 16 συνεχόμενες ημέρες κατέγραψε σήμερα το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν μόνο σε περιοχές της Πελοποννήσου, της νότιας Κρήτης, καθώς και στη Ρόδο.

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος, προβλέπεται αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα