back to top
29.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

29.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Μεσαύλια, του δήμου Πλατανιά Χανίων . Μήνυμα απο το 112 στους πολίτες της περιοχής να απομακρυνθούν προς Δελιανά.

Νέο έκτακτο δελτίο από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, που αυτή τη φορά προειδοποιεί για επικίνδυνες καιρικές συνθήκες τις επόμενες ώρες.

Στις περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία προστίθεται και η ανατολική Πελοπόννησος. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν ως αργά το απόγευμα και σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πρόσκαιρα στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια.

Χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και μπουρίνια.

Να απέχουν οι γιατροί από τη συνταγογράφηση δύο ημέρες αποφάσισε ο Πανελλήνιος Ιατρικός σύλλογος μετά την ένταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των ιδιωτών γιατρών και της ηγεσίας του υπ. Υγείας σχετικά με την ψήφιση διάταξης που υποχρεώνει τους γιατρούς να προσφέρουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ, σε έκτακτες περιπτώσεις.

Εντός της ημέρας η συνάντηση Τζο Μπάιντεν – Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα έχει συνομιλίες και με τους υποψηφίους για την αμερικανική προεδρία, Καμάλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ. Οδεύουν προς ολοκλήρωση οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με ανώτερο Αμερικανό αξιωματούχο.

Το ζήτημα του προσώπου που θα προτείνει η χώρα μας για τη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φέρνουν στο προσκήνιο οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Politico. Ο κ. Μητσοτάκης διαμηνύει πως η Ελλάδα διεκδικεί ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ως επικρατέστερος για τη θέση του επιτροπου εμφανίζεται ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συνεδριάζει στις 6.30 το απόγευμα υπό τον Στέφανο Κασσελάκη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει μεγάλο και κυβερνόν, είπε η Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας πριν απο λίγο στον Αθήνα 9.84.

Πρόσθεσε ότι η ίδια έχει να καταθέσει ένα τεράστιο κεφάλαιο εμπειρίας σχετικά με το κοινωνικό κράτος τον 21ο αιώνα.

Αποσύρθηκε η Μιλένα Αποστολάκη από την εσωκομματική κούρσα για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ. «Θέλω να είμαι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης», τόνισε μεταξύ άλλων.

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα προς κύρωση η συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα. Αύριο εκτιμάται πως θα ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο. Ονομαστική ψηφοφορία θα ζητήσουν κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί, με την αυτόφωρη διαδικασία, ο αστυνομικός που συνελήφθη κατηγορούμενος ότι επιχείρησε να εξαπατήσει με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ., με σκοπό να λάβει αναρρωτική άδεια.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν σε ουκρανική επίθεση στην πόλη Σεμπέκινο στη νότια ρωσική περιοχή του Μπέλγκοροντ, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει τις αναφορές.

Έντονες αντιδράσεις στη βόρεια Αγγλία από βίντεο που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από αυτόπτη μάρτυρα, το οποίο δείχνει αξιωματικό της βρετανικής αστυνομίας να κλωτσάει στο κεφάλι έναν άνδρα κατά τη διάρκεια της σύλληψής του στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανέθεσε τη διερεύνηση του περιστατικού σε έναν ανεξάρτητο εποπτικό φορέα μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο και έθεσε σήμερα σε διαθεσιμότητα έναν από τους αξιωματικούς. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν ως ύποπτοι για επίθεση εις βάρος εργαζόμενου σε υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι θα πραγματοποιήσει επίσημη πενθήμερη επίσκεψη στην Κίνα από το Σάββατο, ανακοίνωσε σήμερα το Πεκίνο.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσκαιρες νεφώσεις το υπόλοιπο της ημέρας στην Αττική με πιθανότητα τοπικών βροχών και καταιγίδων. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα